Ο Γιάννης Μηλιός διορίστηκε πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών -Εξηγεί γιατί δέχθηκε τη θέση - iefimerida.gr

Ο Γιάννης Μηλιός διορίστηκε πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών -Εξηγεί γιατί δέχθηκε τη θέση

Φωτογραφία: SOOC/ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Γιάννη Μηλιού στη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Γιάννης Μηλιός, είχε διατελέσει του οικονομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, θέση την οποία εγκατέλειψε τον Μάρτιο του 2015, επειδή διαφώνησε με την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα.

Με μία ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μηλιός εξήγησε γιατί αποδέχθηκε τη θέση

«Η γνωστή ρήξη μεταξύ του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης της κ. Κονιόρδου.

«Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων», επισημαίνεται ακόμη.

Το νέο ΔΣ του Φεστιβάλ:

Πρόεδρος: Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ
Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος, Δικηγόρος
Μέλη: Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης, Λαμπρινουδάκης Βασίλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ, Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια- Κριτικός, Φωστέρη Μάρθα, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ, Ερηνάκης Νίκος, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φεστιβάλ αθηνών Λυδία Κονιόρδου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ