Ο Βαλς άναψε «φωτιές» στους Σοσιαλιστές -«Υποψήφιος μόνο αν παραιτηθεί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - iefimerida.gr

Ο Βαλς άναψε «φωτιές» στους Σοσιαλιστές -«Υποψήφιος μόνο αν παραιτηθεί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Φωτογραφία: AP/ Christophe Ena
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία δήλωση του Μανουέλ Βαλς, στην οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κοντραριστεί με τον Φρανσουά Ολάντ, για την υποψηφιότητα των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές, ήταν αρκετή για να ανάψει φωτιές.

Εως τώρα, το επικρατέστερο σενάριο ήταν πως ο πρωθυπουργός της Γαλλίας θα διεκδικούσε την προεδρία μόνο αν ο Ολάντ αποφάσιζε τελικά να μην είναι υποψήφιος. Ομως, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ο Βαλς δήλωσε ότι θα πάρει την απόφασή του ανεξάρτητα από το τι θα πράξει ο Ολάντ.

Μετά από αυτό, υψηλόβαθμα στελέχη των Σοσιαλιστών προσπαθούν να αποτρέψουν τον διχασμό στο κόμμα, όπως γράφει το BBC, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι ο Βαλς θα πρέπει να παραιτηθεί αν θέλει να διεκδικήσει την προεδρία.

Ολα αυτά, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις μόνο ευοίωνες δεν είναι για τους Σοσιαλιστές. Μία νέα έρευνα έδειξε ότι ο Φρανσουά Φιγιόν θα κερδίσει εύκολα την Μαρίν Λεπέν. Οσο για τους Σοσιαλιστές, η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι είτε είναι ο Ολάντ ο υποψήφιός τους, είτε ο Βαλς, θα πάρουν μόλις το 9%.

«Δεν θα γίνουν προκριματικές εκλογές ανάμεσα στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό», διεμήνυσε πάντως στον Βαλς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στεφάν Λε Φολ, μιλώντας στο Europe 1. «Δεν υπάρχει αυτό. Είναι κάτι που μπορούν να φανταστούν μόνο τα μυαλά που έχουν τη μικρή τάση να συγχέουν την προσωπική τους δυσαρέσκεια με το γενικότερο συμφέρον», πρόσθεσε. Ο Βαλς, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μπορεί να είναι υποψήφιος. «Αλλά όταν δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ