Hotel Living: Το μυθιστόρημα μιας ολόκληρης εποχής - iefimerida.gr

Hotel Living: Το μυθιστόρημα μιας ολόκληρης εποχής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιωάννης Πάππος είναι από εκείνες τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις καλλιτέχνη που πρώτα γίνεται γνωστός στο εξωτερικό και έπειτα έρχεται στη χώρα του. Το «Hotel Living» πρωτοεκδόθηκε στη Νέα Υόρκη και εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς.

Τώρα κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη.

«Έφυγα από το Πήλιο επειδή ήμουν καλός στο τάβλι και απίστευτα τυχερός. Στα δεκατρία μου με είδε ένας τουρίστας να τους κερδίζω όλους στην πλατεία του χωριού και με έστειλε για ένα τεστ σε ιδιωτικό στην Αθήνα. Η μάνα μου έκλαψε την ημέρα που έφυγα από το Τρικέρι. Ο πατέρας μου έλειπε, είχε βγει για ψάρεμα, δεν μπορούσε να λείψει από τη δουλειά, είπε, έτσι κι αλλιώς δεν τα πήγαινε καλά με αποχαιρετισμούς. Δέκα χρόνια και δύο υποτροφίες αργότερα, αποφοίτησα από το Φυσικό του Στάνφορντ και βρήκα δουλειά σαν προγραμματιστής στη Σίλικον Βάλεϊ».

Ο Στάθης Ρακής είναι ένα χαρισματικό παιδί που αφήνει το ήσυχο Τρικέρι για να ακολουθήσει το άστρο του. Πραγματοποιεί τις σπουδές του στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και στη συνέχεια βρίσκεται στη μαγική Σίλικον Βάλει, την εποχή της αφθονίας, όπου μοιάζει υπερβολικά εύκολο το να βγάλει κανείς χρήματα. Μια ημέρα αποφασίζει να φύγει για τη Γαλλία για να συνεχίσει τις σπουδές του στο φημισμένο EBS, όπου γίνεται μέρος μιας ιδιαίτερης ελίτ που κυριαρχεί στον χώρο του κεφαλαίου και των επενδύσεων. Ο Στάθης εργάζεται σε μια μεγάλη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων και περνάει τις μέρες του στις εντυπωσιακές αίθουσες συνεδριάσεων και στις σουίτες φημισμένων ξενοδοχείων στις μεγάλες πόλεις του κόσμου, ερχόμενος σε επαφή με τους πλούσιους και διάσημους αυτού του κόσμου. Η ζωή του είναι γεμάτη ένταση, γνωριμίες και καταχρήσεις. Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, και καθώς η οικονομία καλπάζει ξέφρενα προς τη μεγάλη φούσκα, ο Στάθης γίνεται μάρτυρας της παρακμής και των χρηματιστηριακών οργίων που θα οδηγήσουν στη μεγάλη κρίση του 2008.

Στο πρώτο του μυθιστόρημα ο Ιωάννης Πάππος δημιουργεί το συγκλονιστικό πορτραίτο μιας ολόκληρης γενιάς. Στις αρχές του νέου αιώνα, ο κόσμος αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, το διαδίκτυο είναι η νέα πραγματικότητα και το χρήμα που ρέει άφθονο κάνει τα πάντα να φαίνονται πιο εύκολα. Οι πρωταγωνιστές του «Hotel Living» είναι όμορφοι, έξυπνοι, πλούσιοι, λαμπεροί, κυνικοί κι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα λεφτά, το σεξ, τα ναρκωτικά, οι δυνατές εμπειρίες και –φυσικά– η επιτυχία. Με οποιοδήποτε κόστος. Μέσα σε αυτόν τον αχαλίνωτο ρυθμό ο ήρωας δεν σταματάει στιγμή να παρατηρεί, να σχολιάζει, να σκέφτεται. Και να αναζητάει την αληθινή αγάπη. Το «Hotel Living» είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο απροσδόκητα τρυφερές παρατηρήσεις για την αναζήτηση της ταυτότητας στο σύγχρονο κόσμο, τη μοναξιά και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η ιστορία του Στάθη και της «χρυσής» παρέας του μπορεί να θυμίσει σε πολλούς τα μυθιστορήματα του Bret Easton Ellis (Λιγότερο από μηδέν, American Psycho, Glamorama) o οποίος έγραψε όπως κανείς άλλος για τα «golden boys» της δεκαετίας του '90. Ο ίδιος ο Πάππος δεν αρνείται την επιρροή –ο Ellis εξάλλου είναι ένας από τους συγγραφείς που στιγμάτισαν τη γενιά του.

Το «Hotel Living» είναι ένα λογοτεχνικό ντεμπούτο που θα θυμόμαστε για καιρό.

Hotel Living: Το μυθιστόρημα μιας ολόκληρης εποχής  | iefimerida.gr 0

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 19:00. Στο Public στο Σύνταγμα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Αγοραστός και ο Άρης Δαβαράκης. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αργύρης Ξάφης.

INFO
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19:00
Public, Αίθουσα εκδηλώσεων, 5ος ορ., Σύνταγμα
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ