Το στιλ Φιγιόν -Γιακάς Μάο, άψογα κοστούμια, αέρας παραδοσιακής Δεξιάς [εικόνες] - iefimerida.gr

Το στιλ Φιγιόν -Γιακάς Μάο, άψογα κοστούμια, αέρας παραδοσιακής Δεξιάς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φρανσουά Φιγιόν είναι γνωστός εδώ και χρόνια για το άψογο ντύσιμό του. Οι ενδυματολογικές του επιλογές παραπέμπουν στις αξίες της παραδοσιακής και εύπορης Δεξιάς της Γαλλίας.


Φοράει μπουφάν Barbour, ζακέτα-σακάκι Arnys, άψογα κοστούμια βρετανικού στιλ, πουκάμισα με ιταλικό γιακά, γραβάτες με σκούρα σχέδια. Η κομψότητά του δεν είναι τυχαία. Τα μόνα μη συντηρητικά στοιχεία που επιτρέπει στον εαυτό του είναι οι κόκκινες κάλτσες και τα ακριβά ρολόγια.

Το στιλ Φιγιόν -Γιακάς Μάο, άψογα κοστούμια, αέρας παραδοσιακής Δεξιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ακόμη και την ημέρα της νίκης του στις προκριματικές εκλογές πήγε να ψηφίζει με ένα από αυτά τα περιβόητα σακάκια που φοράει με γιακά Μάο. Στην πραγματικότητα είναι σακάκια εξοχής Arnys, ενός ράφτη του Saint-Germain-des-Prés του Παρισιού, «το οποίο έχει εμπνευστεί από τους δασοφύλακες της Σολόν, στην κεντρική Γαλλία».

Το στιλ Φιγιόν -Γιακάς Μάο, άψογα κοστούμια, αέρας παραδοσιακής Δεξιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Το 2010, το περιοδικό GQ εξέλεξε τον Φρανσουά Φιγιόν τον πιο κομψό πολιτικό της Γαλλίας. Οι ειδικοί της μόδας αναγνωρίζουν ότι έχει μια μοναδική αίσθηση των γραμμών: στενά κοστούμια, μπουφάν βρετανικού στιλ. Ακόμη και οι κόκκινες κάλτσες που φοράει είναι της ιταλικής μάρκας Gammarelli, η οποία φτιάχνει και τις κάλτσες του Πάπα.

Το στιλ Φιγιόν -Γιακάς Μάο, άψογα κοστούμια, αέρας παραδοσιακής Δεξιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Το στιλ Φιγιόν -Γιακάς Μάο, άψογα κοστούμια, αέρας παραδοσιακής Δεξιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Το στιλ Φιγιόν -Γιακάς Μάο, άψογα κοστούμια, αέρας παραδοσιακής Δεξιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Το στιλ Φιγιόν -Γιακάς Μάο, άψογα κοστούμια, αέρας παραδοσιακής Δεξιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Το στιλ Φιγιόν -Γιακάς Μάο, άψογα κοστούμια, αέρας παραδοσιακής Δεξιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Ολα αυτά είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά, σύμφωνα με την γαλλίδα δημοσιογράφο Constance Vergara, όταν γνωρίζει κανείς ότι ο Φιγιόν ντύνεται μόνος του.

Το στιλ Φιγιόν -Γιακάς Μάο, άψογα κοστούμια, αέρας παραδοσιακής Δεξιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Ο Φιγιόν έγινε «τάση» στη Γαλλία
Ο υποψήφιος του συντηρητικού κόμματος για τις προεδρικές του 2017 υπήρξε πάντα σκληρός καθολικός, συντηρητικός, φιλελεύθερος και εχθρός της επίδειξης, του bling bling όπως έλεγαν οι συμπατριώτες του για τον Νικολά Σαρκοζί, με τα χρυσά ρολόγια και τα γιότ στις διακοπές.
Επί δεκαετίες, ο Φρανσουά Φιγιόν εθεωρείτο ντεμοντέ, δεν ακουγόταν τίποτα γι'αυτόν. Σήμερα, ο νικητής των προκριματικών είναι ο πρωταθλητής της Δεξιάς στη Γαλλία, και το στιλ του έγινε «τάση»: μετριοπαθής, συντηρητικός, μεταρρυθμιστής, ντυμένος με τη «στολή» των Δεξιών αστών, παραδοσιακός ως το μεδούλι.
Ως πρόσφατα, ο Φιγιόν χτυπούσε το όνομά του στην Google και έβλεπε πρώτο ένα θέμα με τίτλο «Ολοι οι τρόποι υπολογισμού της βοήθειας Φιγιόν», όπως λέει ο ίδιος. Ηταν ένας τεχνικός υπολογισμός τον οποίο είχε υποβάλλει το 2014, ως υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, ο οποίος επέτρεπε στις επιχειρήσεις να μειώσουν τους φόρους τους.
Αλλά, από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, οπότε και εξελέγη ο υποψήφιος της Δεξιάς για την προεδρία, αυτός ο πρώην «τεχνικός των μεταρρυθμίσεων», έγινε το πρόσωπο της γαλλικής Δεξιάς, ο άνθρωπός της για τις προεδρικές του 2017, το όραμά της.
Οσοι τον γνωρίζουν τις τελευταίες δεκαετίες αλλά και όσοι τον άκουσαν στο debate με τον Αλέν Ζιπέ, συγκρατούν μια φράση που επαναλαμβάνει χρόνια τώρα: «Δεν υπάρχει νίκη χωρίς ιδεολογική νίκη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιγιόν ρούχα Μάο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ