Μεγάλη η συμμετοχή στις προκριματικές της γαλλικής κεντροδεξιάς - iefimerida.gr

Μεγάλη η συμμετοχή στις προκριματικές της γαλλικής κεντροδεξιάς

φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη η συμμετοχή στις προκριματικές της κεντροδεξιάς, στη Γαλλία, αυξημένη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο.

Tα τελευταία στοιχεία σχετικά με το πώς διαμορφώνεται η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών της κεντροδεξιάς παράταξης στη Γαλλία, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, καταδεικνύουν ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν 4,5% μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη την ίδια ώρα κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της ψηφοφορίας.

Ο Τιερί Σολέρ, πρόεδρος της Επιτροπής που οργανώνει την ψηφοφορία στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε σε δημοσιογράφους σήμερα ότι η συμμετοχή ανερχόταν σε άνω των 2,9 εκατομμυρίων ψηφοφόρων στις 18.00 ώρα Ελλάδας, με το 78% των εκλογικών τμημάτων να λαμβάνεται υπόψη.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν επικράτησε στον πρώτο γύρο έναντι του Αλέν Ζιπέ, ενός επίσης πρώην πρωθυπουργού και δημάρχου του Μπορντό.

Περίπου 4 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες στον πρώτο γύρο των προκριματικών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ