Κέικ με γιαούρτι και αυγά

Κέικ με γιαούρτι και αυγά

Το πιο νόστιμο και αφράτο κέηκ που έχετε ποτέ ονειρευτεί.

Υλικά

  • 125 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 225 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελάκι βανίλια 
  • 110 γραμμάρια βούτυρο 
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους
  • Σε μια λεκάνη χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσουν –Προσθέστε το γιαούρτι
  • Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το μέσα, ανακατέψτε απαλά
  • Ρίξτε τη βανίλια
  • Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέστε τα κι αυτά σιγά σιγά, ανακατέψτε απαλά
  • Κάντε τα ασπράδια μαρέγκα βάζοντας μέσα μια πρέζα αλάτι –Να γίνουν αφράτα 
  • Προσθέστε τα σιγά σιγά στη ζύμη, ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα
  • Βουτυρώστε μια φόρμα για κέηκ και αδειάστε το μείγμα
  • Ψήστε το κέηκ για 30-35 λεπτά
  • Βάλτε το σε σχάρα για να κρυώσει και μπορείτε, όταν κρυώσει, από πάνω, να βάλετε ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.