«Νοιάζομαι και δρω» -Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός & το Ιδρυμα Λαμπράκη - iefimerida.gr

«Νοιάζομαι και δρω» -Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός & το Ιδρυμα Λαμπράκη

Φωτογραφία: noiazomaikaidrw.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία που το «εμείς» είναι σημαντικότερο από το «εγώ».

Εχει ως στόχο να καλλιεργήσει τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και τη στάση ζωής ενεργού πολίτη στους μαθητές.

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», των αποτελεσμάτων της πρώτης πιλοτικής φάσης (20152016) αλλά και των στόχων για τη δεύτερη φάση υλοποίησής του σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σε συνέντευξη Τύπου με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ιδρυμα Λαμπράκη να σας προσκαλούν στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Η συνέντευξη Τύπου θα γίνει στο Golden Room την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 12:00 μ.μ..

Στη συνέντευξη θα μιλήσουν εκπρόσωποι των φορέων υλοποίησης καθώς και των δωρητών του προγράμματος, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη.

Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι εφαρμόσιμο σε όλο το φάσμα της σχολικής εκπαίδευσης και έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Έπειτα από τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της πιλοτικής φάσης το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, υλοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά χάρη σε ευγενικές δωρεές από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη.

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός

Ο Δεσμός είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό να στηρίξει κοινωφελείς οργανισμούς στην Ελλάδα να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους, κάνοντας την προσφορά εύκολη, έξυπνη και αποτελεσματική για όλους. Από την ίδρυσή του το 2012 μέχρι και σήμερα, ο Δεσμός έχει υποστηρίξει σημαντικά ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 650 κοινωφελών οργανισμών, χάρις στην προσφορά ειδών, υπηρεσιών και χρηματικών δωρεών χιλιάδων ιδιωτών, κοινωφελών ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πάνω από 240 εταιρειών, βοηθώντας περισσότερους από 300.000 επωφελούμενους. Η εκτιμώμενη αξία των αγαθών που έχουν προσφερθεί μέσω του Δεσμού ξεπερνά τα 3.000.000 €.

Σχετικά με το Ίδρυμα Λαμπράκη

Το Ίδρυμα Λαμπράκη είναι κοινωφελής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στους τομείς της παιδείας του πολιτισμού και της ανάπτυξης. Το Ίδρυμα Λαμπράκη διαθέτει μακρά εμπειρία συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας για την υλοποίηση δράσεων στην εκπαίδευση, οι οποίες περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων, τη δημιουργία πολυμορφικού εκπαιδευτικού υλικού, την επιμόρφωση και συμβουλευτική υποστήριξη εκπαιδευτικών, τη δημιουργία και υποστήριξη σχολικών δικτύων και την εκπόνηση μελετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ