Δημ. Συμπαράταξη για την τραγωδία στη Μόρια: Να γίνει ό,τι θα γίνονταν αν τα θύματα ήταν Ελληνες - iefimerida.gr

Δημ. Συμπαράταξη για την τραγωδία στη Μόρια: Να γίνει ό,τι θα γίνονταν αν τα θύματα ήταν Ελληνες

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης και ειδικά κατά των υπουργών Γ. Μουζάλα και Ν. Τόσκα ασκεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την ανθρώπινη τραγωδία στη Μόρια Λέσβου.

«Οι δικαιολογίες περί «τυχαίου γεγονότος» καθιστούν ακόμη περισσότερο αναγκαία την έρευνα σε βάθος και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν. Όπως ακριβώς θα γινόταν σε περίπτωση που τα θύματα ήταν Έλληνες πολίτες» σημειώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης κ. Μουζάλα η ΔΗΣΥ επισημαίνει ότι «αναφέρεται στην τραγωδία στη Μόρια ως τυχαίο ή ατυχές γεγονός» και προσθέτει: «Τον ενημερώνουμε ότι δουλειά των υπουργών είναι να μην αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο. Για τις συνθήκες σε «οργανωμένες δομές» του Ελληνικού Κράτους έχουν ευθύνη όσοι τις διοικούν. Από τον απλό προϊστάμενο μέχρι τον υπουργό».

Η Συμπαράταξη τονίζει ότι «η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει με ένα γενικόλογο υπουργικό δελτίο τύπου» και ερωτά τον Γ. Μουζάλα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα:

  • Ποιος είναι ο διοικητικά υπεύθυνος της δομής και ποια μέτρα έχει λάβει για την αποτροπή τέτοιων «τυχαίων γεγονότων»;
  • Εφαρμόζονται οι προδιαγραφές του νόμου 4375/16 στο Κέντρο Υποδοχής της Λέσβου ή/και ο κανονισμός λειτουργίας της υπουργικής απόφασης του 2012;
  • Ποιος επέτρεψε να υπάρχουν φιάλες υγραερίου μέσα σε σκηνές εντός του Κέντρου Υποδοχής;
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ