Ποτάμι: Επικίνδυνη η κατάσταση στην Τουρκία, να συγκροτηθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας - iefimerida.gr

Ποτάμι: Επικίνδυνη η κατάσταση στην Τουρκία, να συγκροτηθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Επικίνδυνη η κατάσταση με τη Τουρκία. Ωρα για συνεννόηση και εθνική γραμμή ασφάλειας», τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωση του.

Το Ποτάμι, επικαλούμενο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, «άρχισαν να κραδαίνουν τον πέλεκυ της προσφυγικής πλημμυρίδας στην Ευρώπη, αν αυτή δεν υποταχθεί στις απαιτήσεις τους για κατάργηση των θεωρήσεων στα τουρκικά διαβατήρια, αν δεν σταματήσουν οι "αναμείξεις στα εσωτερικά" της Τουρκίας και αν δεν γίνουν εκπτώσεις στις ευρωπαϊκές αρχές για χάρη της Τουρκίας», καλεί, σε την κυβέρνηση και το υπόλοιπα κόμματα σε συνεννόηση για τη χάραξη εθνικής πολιτικής ασφάλειας.

«Μόλις χθες, με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, το Ποτάμι τόνιζε: ''Προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή για την Ελλάδα είναι να μην καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλέσαμε και θα συνεχίσουμε να καλούμε τους θεσμούς της ΕΕ να υπερασπιστούν αυτήν τη συμφωνία, πιέζοντας συνεχώς την Τουρκία για την εφαρμογή της», αναφέρει η ανακοίνωση, εκτιμώντας ότι «η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη. Είναι στιγμή αποφάσεων και χάραξης γραμμής. Είναι η στιγμή για τη λειτουργία ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, που θα αποτελεί την πυξίδα για τον χειρισμό των θεμάτων εθνικής σημασίας».

Η πρόταση για το Εθνικό Συμβούλιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ποτάμι στο Ζάππειο Μέγαρο και αφορά την εξωτερική πολιτική. Για το θέμα θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ο καθηγητής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης, ο ομότιμος καθηγητής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χρήστος Ροζάκης, ο πρέσβης ετ και υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού, Γιώργος Κακλίκης, καθώς και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία ποτάμι Ε.Ε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ