Ο Σπίρτζης είπε πως οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πληρωθούν, αλλά δεν διευκρίνισε πότε - iefimerida.gr

Ο Σπίρτζης είπε πως οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πληρωθούν, αλλά δεν διευκρίνισε πότε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ θα κατατεθούν γρήγορα, έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον Οργανισμό για τη διαφορά από τον ΦΠΑ, διατύπωσε, σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Ωστόσο δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες σε σχέση με τον ακριβή χρόνο της καταβολής.

Με την ευκαιρία περιήγησής του στον σταθμό Αγίας Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων, σημείωσε: "οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πληρωθούν, γιατί καταλήξαμε σε συμφωνία σε σχέση με τις διαφορές που υπάρχουν για τον ΦΠΑ με τον ΟΑΣΘ. Η συμφωνία που έγινε είναι αυτά τα χρήματα η διοίκηση του ΟΑΣΘ να τα διαθέσει για την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Τα χρήματα θα κατατεθούν γρήγορα".

Ερωτηθείς αν πρόκειται να κατατεθεί προκαταβολή της κρατικής επιχορήγησης προς τον ΟΑΣΘ, ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε: "Προκαταβολικά η επιχορήγηση δεν προβλέπεται να δοθεί. Δεν έχουμε καμία τέτοια συμφωνία. Αυτό που θα γίνει είναι, βάσει της συμφωνίας, ότι θα αποδοθεί ο ΦΠΑ όπως δικαιούται να τον πάρει ο ΟΑΣΘ".

Τι δήλωσε για το Μετρό Θεσσαλονίκης

"Ένα άλλο έργο" σε σχέση με αυτό που υπήρχε πριν από 15 μήνες είναι πλέον το Μετρό Θεσσαλονίκης, με προοπτική έως το 2020 να έχει ολοκληρωθεί και η επέκτασή του προς Καλαμαριά, όπως επισήμανε, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στη διάρκεια επίσκεψής του στον Σταθμό Αγίας Σοφίας του έργου.

"Δεκαπέντε μήνες πριν συζητούσαμε στην Αθήνα, για να μην απολυθούν οι λιγοστοί εργαζόμενοι, που ήταν στον δρόμο. Σήμερα έχουμε πια ένα άλλο έργο, μια άλλη εικόνα, χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται στους σταθμούς του Μετρό στην κύρια γραμμή για να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα έργα πολιτικού μηχανικού έως τον Μάρτιο του 2017 και το 2020 να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι και την Καλαμαριά", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: "Πάμε καλά, πάμε να ολοκληρώσουμε το έργο, για να έχει Θεσσαλονίκη τις συγκοινωνίες που τις αρμόζουν και όχι αυτό που ζει τόσες δεκαετίες".

Αναφερόμενος στις αρχαιολογικές εργασίες στον σταθμό της Αγίας Σοφίας επισήμανε ότι αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν βάσει χρονοδιαγράμματος μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ενώ συμπλήρωσε: "Μια απλή επίσκεψη μπορεί να δείξει τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς, που υπάρχει εδώ [...] Θα είναι ένα θησαυρός για την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και της χώρας".

«Δεν θα συνεχιστεί ο εκβιασμός των πολιτών και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης»

Σαφές μήνυμα προς τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί ο εκβιασμός των πολιτών και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης έδωσε, σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ερωτηθείς για τη νέα απόφαση που ελήφθη για την πραγματοποίηση επίσχεσης εργασίας από αύριο.

"Μέχρι χθες βλέπαμε θετικά τα αποτελέσματα της συνάντησης και τις εξελίξεις, πλέον, όμως, δεν θα συνεχιστεί ο εκβιασμός των πολιτών και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης από μια ομάδα συμφερόντων που επί δεκαετίες λυμαίνεται την πόλη και τις αστικές συγκοινωνίες της", σημείωσε χαρακτηριστικά.

*Αναφορικά με τη διαφορά στον ΦΠΑ αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι ο ΟΑΣΘ εισπράττει με ΦΠΑ 13% και αποδίδει με 24%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρήστος Σπιρτζής ΟΑΣΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ