Black Friday: Περισσότερα από 2 δισ. λίρες θα δαπανήσουν οι Αγγλοι σε αγορές - iefimerida.gr

Black Friday: Περισσότερα από 2 δισ. λίρες θα δαπανήσουν οι Αγγλοι σε αγορές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 05:00 τα ξημερώματα άνοιξαν οι πόρτες στα περισσότερα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αγγλίας προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός από τον κόσμο για τις αγορές στην πιο γνωστή εμπορική Παρασκευή πλέον του πλανήτη.

Το φαινόμενο Black Friday δεν άφησε ασυγκίνητους για μια ακόμη χρονιά εκατομμύρια Άγγλους, οι οποίοι από νωρίς ξύπνησαν για να εκμεταλλευτούν τις μοναδικές προσφορές στα πολυκαταστήματα.

Black Friday: Περισσότερα από 2 δισ. λίρες θα δαπανήσουν οι Αγγλοι σε αγορές | iefimerida.gr 0

Την τιμητική τους για μια ακόμη χρονιά είχαν οι ηλεκτρικές συσκευές ενώ ακολουθούν τα καταστήματα ένδυσης.

Υπολογίζεται πως τα χρήματα που θα δαπανηθούν μόνο την Παρασκευή θα αγγίξουν τα 2 δισεκατομμύρια λίρες ενώ έως τη Δευτέρα θα ξεπεράσουν τα 4 δισ.

Οι καταναλωτές αναζητούν προσφορές ενόψει των αναμενόμενων ανατιμήσεων των προϊόντων το 2017 καθώς η αποδυναμωμένη στερλίνα ωθεί στα ύψη το κόστος των εισαγωγών ασκώντας έτσι πιέσεις στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Για το λόγο αυτό φέτος, οι καταναλωτές αναμένεται να επικεντρωθούν ακόμη περισσότερο στις προσφορές των καταστημάτων στο Διαδίκτυο.

"Σήμερα αναμένουμε να καταγράψουμε τις μεγαλύτερες πωλήσεις του χρόνου", δήλωσε ο Τζον Ρότζερς, ο επικεφαλής της αλυσίδας πολυκαταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών Argos στο ραδιόφωνο του BBC

"Ηδη ξεκινήσαμε υπέροχα. Από τα μεσάνυχτα μέχρι τη μία μία το πρωί έχουμε δεχτεί περισσότερες από μισό εκατομμύριο επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας, δηλαδή 50% περισσότερες από πέρυσι".

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Έλιοτ του χρηματοπιστωτικού οργανισμού MBNA, είπε στο ραδιόφωνο του BBC ότι η σημερινή μέρα "θα σημειώσει τις περισσότερες αγορές στην ιστορία του λιανεμπορίου στη Βρετανία".

Μάλιστα, πολλά καταστήματα σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις προσφορές για αρκετές μέρες ακόμη.

Η καταναλωτική κίνηση στη Βρετανία περιορίστηκε μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου για το Brexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αγγλία Black Friday
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ