Europa League: Μέγας ΠΑΟΚ και διπλό πρόκρισης (2-3) στην Φλωρεντία [βίντεο] - iefimerida.gr

Europa League: Μέγας ΠΑΟΚ και διπλό πρόκρισης (2-3) στην Φλωρεντία [βίντεο]

Φωτογραφία: AΠΕ/ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χτύπημα του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις και μεγάλο διπλό στην Ιταλία!

Η ομάδα του Βλάντα Ιβιτς προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο κομμάτι του α' 45λεπτου, αλλά δεν άντεξε και ισοφαρίστηκε από την Φιορεντίνα σε 2-2, αλλά κρατούσε το καλύτερος για το... τέλος στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντρίγκες με μια απίστευτη προσπάθεια έκανε το τελικό 2-3 και... πάγωσε τους Ιταλούς.

Μια ιστορική νίκη, έναν θρίαμβο και να αγκαλιάσει την πρόκριση πέτυχε ο ΠΑΟΚ μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι», ο οποίος κοίταξε στα μάτια τη Φιορεντίνα, αρχικά προηγήθηκε 2-0, κι ενώ ισοφαρίστηκε σε 2-2, τελικά με ένα γκολ του Ροντρίγκες στις καθυστερήσεις κατάφερε να νικήσει με 3-2. Πριν συμπληρωθεί το μισάωρο, ο «Δικέφαλος» είχε πετύχει δύο γκολ με τους Σακχόφ (5') και Τζάλμα Κάμπος (26΄), ενώ η ιταλική ομάδα ισοφάρισε προσωρινά με τους Μπερναντέσκι (33'), Μπαμπακάρ (50'). Αυτή είναι η πρώτη νίκη που πετυχαίνει ο ΠΑΟΚ επί ιταλικού εδάφους.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πλέον χρειάζεται νίκη στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική επί της Σλόβαν Λίμπερετς και να μην κερδίσει η Καραμπάχ την Φιορεντίνα την τελευταία αγωνιστική στο Μπακού.

Σε περίπτωση που τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η Καραμπάχ κερδίσουν, τότε δημιουργείται τριπλή ισοβαθμία στους 10 βαθμούς που φέρνει τους Αζέρους δεδομένα στην πρώτη θέση (θα έχουν 9 βαθμούς στα ματς μεταξύ των τριών ομάδων που θα ισοβαθμίσουν), ενώ ο ΠΑΟΚ με την Φιορεντίνα θα παίξουν την πρόκριση στην διαφορά γκολ, αφού αμφότεροι θα έχουν 4 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Σε κανένα πάντως σενάριο, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προκριθεί ως πρώτος αλλά μόνο ως δεύτερος!

Αν τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η Καραμπάχ φέρουν ισοπαλία, τότε οι Αζέροι έχουν προβάδισμα στην ισοβαθμία, αφού έχουν κερδίσει και τα δύο ματς με την ελληνική ομάδα, ενώ σε υπάρχει και ακραίο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας στους 7 πόντους.

Αυτό θα συμβεί, αν η Σλόβαν κερδίσει στην Τούμπα και η Φιορεντίνα κερδίσει μέσα στο Μπακού. Σε αυτό το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας, ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει τελευταίος και η πρόκριση θα πάει στην Σλόβαν Λίμπερετς!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λίμπερετς κέρδισε 3-0 την Καραμπάγκ.

Η βαθμολογία:

  1. Φιορεντίνα 10
  2. Καραμπάγκ 7
  3. ΠΑΟΚ 7
  4. Σλόβαν Λίμπερετς 4

ΤΑ ΓΚΟΛ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΟΚ Europa League Φιορεντίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ