Κωνσταντινόπουλος: Η κυβέρνηση υπονομεύει την επένδυση στο Ελληνικό - iefimerida.gr

Κωνσταντινόπουλος: Η κυβέρνηση υπονομεύει την επένδυση στο Ελληνικό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατηγορώντας τους για υπονόμευση της επένδυσης του Ελληνικού εξαιτίας της παρατεταμένης καθυστέρησης στην υλοποίηση του έργου.

«Η Κυβέρνηση υπονομεύει την επένδυση στο Ελληνικό ύψους 8,1 δις ευρώ και 75.000 νέων θέσεων εργασίας», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ με αφορμή απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε ερώτησή του, τον κατηγόρησε ότι «ομολογεί ότι μετά την ψήφιση της σύμβασης από τη Βουλή δεν έχει προχωρήσει τίποτα για την επένδυση στο Ελληνικό»

«Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών προσωπικά δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό και δεν απάντησαν στις ερωτήσεις μας», είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής όπου και παρέθεσε τα πεντε ερωτήματα που έθεσε. Αυτά είναι:

  1. Πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από το Υπ. Πολιτισμού που αφορούν θέματα Διατηρητέων και Αρχαιολογίας;
  2. Πότε αναμένεται να ξεκινήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η διαβούλευση επί της ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για το έργο;
  3. Πότε θα ολοκληρωθεί η στελέχωση του Γραφείου Ελληνικού στο Υπουργείο Οικονομικών; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται;
  4. Πότε αναμένεται η κατάθεση του master plan στο ΣτΕ;
  5. Πότε θα προχωρήσετε στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος;

«Αντί ο Υπουργός να απαντήσει με σαφή χρονοδιαγράμματα, κατέφυγε σε ευχολόγια, ενώ ο χρόνος περνά άπρακτος και κάθε μέρα χάνονται οι 75.000 θέσεις εργασίας και τα 300 εκ.ευρώ προκαταβολή που θα καταθέσει στο Δημόσιο ο επενδυτής, επιπλέον των άλλων ασφαλιστικών εισφορών, φόρων κλπ», συνέχισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος τονίζοντας ότι «ηΔημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια να βλέπει τη δημόσια περιουσία να ρημάζει και την ανεργία να διογκώνεται ενώ υπάρχουν άμεσες λύσεις».

Όπως ενημερώνει, θα αποστείλει άμεσα επίστολή σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ζητώντας την άμεση σύγκληση των αρμόδιων Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών και Μορφωτικών Υποθέσεων σε κοινή συνεδρίαση, ώστε να προσέλθουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ