Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει Restart: «Αντίδοτο στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε» - iefimerida.gr

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει Restart: «Αντίδοτο στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε»

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, μέσα από το οποίο ήδη έχουν ξεχωρίσει τρία τραγούδια, ο Νίκος Πορτοκάλογλου ετοιμάζεται για τις εμφανίσεις του στη νυχτερινή Αθήνα.

Με γνώμονα τα παραδοσιακά όργανα και τις καλές φωνές, επέλεξε πέντε νέα παιδιά, τους «Ευγενείς αλήτες» και δίνουν ραντεβού με το κοινό, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο, στο Σταυρό του Νότου.

Αγαπημένα κομμάτια, σύμβολα ολόκληρης γενιάς, αλλαγμένα και πιθανών πειραγμένα, σύμφωνα με την διάθεση του δημιουργού τους. Μία παράσταση υπο τον τίτλο «Restart».

«Εντελώς αυθόρμητα σε μια πρόβα μου προέκυψε η ιδέα να ονομάσω το φετινό πρόγραμμα Restart» αναφέρει ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

«Έχω κάνει αρκετές επανεκκινήσεις στο παρελθόν. Όμως, αυτό τον παράξενο χειμώνα που μπαίνει, αισθάνθηκα την ανάγκη να αλλάξω όχι μόνο σελίδα αλλά και βιβλίο. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο.

Η δίψα παραδόξως αντί να σβήνει, μεγαλώνει. Ίσως φταίει που όλοι ψάχνουμε να βρούμε ένα αντίδοτο μέσα στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει Restart: «Αντίδοτο στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε» | iefimerida.gr 0

Τα τραγούδια, «Θα περάσει κι αυτό», «Αν μια φορά ρωτούσες» και τελευταία το «Εισιτήριο», είναι τα τρία κομμάτια που ήδη κυκλοφόρησαν και τραγουδιούνται μέσα από το νέο του άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2017.

Μαζί του στις παραστάσεις στο Σταυρό του Νότου η νέα του μπάντα, οι «Ευγενείς αλήτες». «Όλοι οι μουσικοί είμαστε κατά βάθος περιπλανώμενοι, αλήτες».

«Στο δρόμο κάποιοι σκληραίνουν από τις κακουχίες και γίνονται κυνικοί. Κάποιοι άλλοι, όμως, παραμένουν πεισματικά ευαίσθητοι και ονειροπόλοι σαν παιδιά.

Αυτούς ψάχνω πάντα, αυτοί θέλω να είναι οι συνοδοιπόροι μου».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει Restart: «Αντίδοτο στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε» | iefimerida.gr 1

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

«Ανακάλυψα ξανά νέους ταλαντούχους μουσικούς και είμαι ευτυχής.

Οι πρόβες είναι παιδική χαρά, απολαμβάνω κάθε νέα ιδέα, κάθε νέο ήχο και ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας τις ευγενείς αλητείες μας.

Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά.

Η μεγάλη δύναμη όμως αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: έξι μουσικοί στη σκηνή, έξι φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Όλες μαζί μια μικρή χορωδία. Δεν βλέπω την ώρα να την μεγαλώσουμε. Να κάνουμε μαζί το Restart» τονίζει.

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ και οι Ευγενείς Αλήτες-«Restart»

από Σάββατο 26 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στον Σταυρό του Νότου Club
Ώρα έναρξης: 22:30
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 2109226975

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ