Σοκάρει πρώην παίκτης της Λίβερπουλ: «Με κακοποιούσε ο προπονητής κάθε μέρα για 4 χρόνια» - iefimerida.gr

Σοκάρει πρώην παίκτης της Λίβερπουλ: «Με κακοποιούσε ο προπονητής κάθε μέρα για 4 χρόνια»

Φωτογραφία: Daily Mail
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ιστορία που ταράζει τα θεμέλια του αγγλικού ποδοσφαίρου έρχεται στην επιφάνεια έπειτα αό σχεδόν 40 χρόνια. Ο Πολ Στιούαρτ, πρώην διεθνής Άγγλος ποδοσφαιριστής και αστέρας των Τότεναμ και Λίβερπουλ αποκάλυψε πως από την ηλικία των 11 έως 15 ετών κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον προπονητή του κάθε μέρα!

Σε μια καταγγελία που προκαλεί έκρηξη θυμού αλλά και φέρνει στην επιφάνεια ένα σοβαρό πρόβλημα στο ποδόσφαιρο, ήρθε να κάνει ο Πολ Στιούαρτ.

Ο 52χρονος σήμερα πρώην ποδοσφαιριστής, με την σπουδαία καριέρα στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τις φανέλες Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ και Λίβερπουλ, άντλησε δύναμη από την ομολογία δύο ποδοσφαιριστών πως κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον προπονητή των ακαδημιών, Μπάρι Μπένελ.

Σοκάρει πρώην παίκτης της Λίβερπουλ: «Με κακοποιούσε ο προπονητής κάθε μέρα για 4 χρόνια» | iefimerida.gr 0

Ο Στιούαρτ αποκάλυψε πως κάθε μέρα για τέσσερα χρόνια από την ηλικία των 11 ετών έως τα 15 του χρόνια, κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον Μπένελ.

«Τα ψυχολογικά προβλήματα με οδήγησαν στον αλκοολισμό και τη χρήση ναρκωτικών. Το επίπεδο της κακοποίησης γινόταν κάθε μέρα όλο και χειρότερο. Ωστόσο έβγαινα στο γήπεδο και έπαιζα κανονικά», ανέφερε αρχικά ο Στιούαρτ, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Μπένελ τον απειλούσε ότι θα σκότωνε την οικογένειά του αν μιλούσε.

Ο Μπένελ είχε καταδικαστει το 1998 σε 8ετή φυλάκιση αφού ομολόγησε τις πράξεις του σε έξι νεαρά αγόρια ακαδημιών ενώ πρόσφατα τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση και ο 43χρονος πλέον Αντι Γούντγουορντ. Οπως δήλωσε μάλιστα ο τελευταίος, πολλά νεαρά αγόρια ακόμη και σήμερα που μεγάλωσαν δεν τολμούν να μιλήσουν.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Κρου, η οποία με ανακοίνωσή της τόνισε πως ξεκίνησε ήδη έρευνα σε συνεργασία με τις αρχές τονίζοντας πως στο ποδόσφαιρο και στην ευρύτερη κοινωνία δεν έχουν χωρούν τέτοιου είδους περιστατικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ