Oμοφυλόφιλος και σατράπης o Ρίτσαρντ Νίξον; - iefimerida.gr

Oμοφυλόφιλος και σατράπης o Ρίτσαρντ Νίξον;

βιογραφία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Του πιστώνεται η «τριγωνική διπλωματία» με την Κίνα και την ΕΣΣΔ. Έγινε όπερα και ταινία του Χόλιγουντ. Ο Ρίτσαρντ Νίξον είναι από τους πιο διάσημους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της παραίτησής του και αν μια λέξη είναι ταυτισμένη με το όνομά του είναι μια: Γουότεργκειτ. Σκοτεινή στιγμή. Κι αν δεν ήταν η μόνη;

Ψεύτης, μέθυσος, σατράπης. Κατηγορήθηκε πως έδερνε τη γυναίκα του, πως ήταν αλκοολικός και πως είχε σχέσεις με τη Μαφία.Εκτός των άλλων φέρεται να ήταν και ομοφοβικός.

Κι αν όμως ο ομοφοβικός Νίξον ήταν... ομοφυλόφιλος; Αυτός είναι ο βασικός ισχυρισμός μιας νέας βιογραφίας από τον Ντον Φούλσομ, βετεράνο δημοσιογράφο. Στο βιβλίο Nixon's Darkest Secrets αποκαλύπτεται πως ο Νίξον ενδέχεται να είχε ερωτική σχέση με τον καλύτερο φίλο και έμπιστό του, Τσαρλς «Μπεμπε» Ρεμπόζο, έναν Αμερικανο-κουβανέζο έμπορο από τη Φλόριντα, ο οποίος φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τη μαφία του Μαϊάμι.

Το βιβλίο επικαλείται έγγραφα και μαρτυρίες ακόμη και από πράκτορες του FBI ενώ υποστηρίζει ότι ο γάμος του Νίξον με την Πατ που κράτησε 53 χρόνια δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια καλοστημένη... απάτη.

Σύμφωνα με το ίδιο το προσωπικό του, ο Νίξον αναφερόταν στη σύζυγο του αποκαλώντας την «γαμ... σκύλα». Το προεδρικό ζεύγος είχε χωριστές κρεββατοκάμαρες στο Λευκό Οίκο, ενώ δεν έμεναν καν στο ίδιο σπίτι όταν έκαναν τις διακοπές τους στο Μαϊάμι. Αντίθετα, ο Ρεμπόζο έμενε στο σπίτι ακριβώς διπλα σε εκείνο του Νίξον.

Μάλιστα το βιβλίο αναφέρει πως ο πρώην στρατιωτικός βοηθός του Νίξον μάθαινε τον Πρόεδρο πως να φιλάει τη γυναίκα του ώστε φαίνονται πραγματικό ζευγάρι!

Ανάμεσα στις μαρτυρίες για την πικάντικη ζωή του πρώην προέδρου συγκαταλέγεται και αυτή ενός δημοσιογράφου του περιοδικού Time, ο οποίος σε ένα δείπνο στην Ουάσινγκτον είδε όταν έσκυψε να πιάσει ένα πιρούνι, τους Νίξον και Ρεμπόζο να κρατιούνται χέρι χέρι κάτω από το τραπέζι.

Οι δυο τους ήταν συνέχεια μαζί. Έπιναν μαζί, περνούσαν όλο το χρόνο τους μαζί, τόσο που οι επιτελείς του Νίξον απορούσαν.

Μάλιστα, φαίνεται πως ακόμη και το δεξί χέρι του Νίξον, ο Χένρι Κίσινγκερ, φέρεται να είχε εξοργιστέι με το γεγονός πως ο Ρεμπόζο πετούσε με το Air Force One, φορώντας ένα τζάκετ από εκείνα που φορούν οι πιλότοι του αμερικανικού Ναυτικού, με την προεδρική σφραγίδα και το όνομά του ραμμένο πάνω.

Το βιβλίο του Ντον Φουλσομ με τίτλο Nixon's Darkest Secrets: The Inside Story Of America's Most Troubled President, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 31 Ιανουαρίου του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ