Ερχονται μέτρα και ο Τσίπρας καλεί τους βουλευτές να βάλουν πλάτη - iefimerida.gr

Ερχονται μέτρα και ο Τσίπρας καλεί τους βουλευτές να βάλουν πλάτη

Πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός συνόρων αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει στη 1.30 το μεσημέρι, με φόντο τις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στους βουλευτές, ζητώντας τους επί της ουσίας να βάλουν πλάτη και να δείξουν αποφασιστικότητα για να περάσουν τον τελευταίο δύσκολο κάβο. Εξ’ αυτού του λόγου αναμένεται να ξετυλίξει το...ανανεωμένο πολιτικό αφήγημα για πολιτική συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου, με στόχο αμέσως μετά να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Έπειτα να υπάρξει συζήτηση για την απομείωση του χρέους και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ- ως προϋποθέσεις- για να μπει τέλος στο καθεστώς της επιτροπείας.

Δεδομένο θεωρείται ακόμη ότι θα καλέσει για ακόμα μια φορά όλες τις πλευρές να τηρήσουν τα συμφωνημένα, ενώ θα εξαπολύσει επίθεση στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας την ότι συντάσσεται με τις θέσεις του Ταμείου.

Οι βουλευτές περιμένουν ενημέρωση
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση θα πάρουν το λόγο και οι βουλευτές που στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους δεν κρύβουν πως περιμένουν και οι ίδιοι να ακούσουν ποιο είναι το πλάνο από δω και πέρα.

Ο προβληματισμός πάντως είναι διάχυτος και όπως αναφέρει στο iefimerida βουλευτής που εκλέγεται στην περιφέρεια «αν δεν πάρουμε την επεκτασιμότητα και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις τα πράγματα θα είναι δύσκολα». Προσθέτοντας, ότι το σημαντικό είναι να ανακουφιστεί ο κόσμος μιας και «το χρέος δεν θα έχει άμεσο αποτύπωμα».

Kαι κοινοβουλευτικός …ανασχηματισμός
Τέλος, εντός της ημέρας αναμένονται και οι αλλαγές στην ηγεσία της ΚΟ τόσο για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αλλά και για αυτές των προέδρων των επιτροπών.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν πως νευραλγικό ρόλο θα αναλάβουν οι πρώην υπουργοί Νίκος Ξυδάκης και Δημήτρης Μάρδας, ενώ αμετακίνητοι θεωρούνται ο διευθυντής της ΚΟ Κώστας Ζαχαριάδης και η Γραμματέας της ΚΟ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας μέτρα βουλευτές ΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ