ΝΔ: Δραματικές οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας -Κυριαρχεί απόλυτα η ευελιξία απασχόλησης - iefimerida.gr

ΝΔ: Δραματικές οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας -Κυριαρχεί απόλυτα η ευελιξία απασχόλησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόλυτη κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στην αγορά εργασίας διαπιστώνει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφορικού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Δραματικές, χαρακτηρίζει πλέον τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, όπως αυτά αποτυπώνονται στα γραφήματα που ακολουθούν και παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Πιο συγκεκριμένα, στο ξεκίνημα του 2015 η πλήρης απασχόληση κυριαρχούσε με ποσοστό 52,35% έναντι των ευέλικτων μορφών απασχόλησης με 47,65%. Σήμερα, 2 χρόνια μετά υπάρχει πλήρης ανατροπή στην αγορά εργασίας με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης να είναι πλέον κυρίαρχες με ποσοστό 54,22% έναντι 45,78% της πλήρους απασχόλησης.

ΝΔ: Δραματικές οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας -Κυριαρχεί απόλυτα η ευελιξία απασχόλησης | iefimerida.gr 0

Σήμερα, τα στοιχεία του συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” για το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης είναι εξόχως αποκαλυπτικά και ανησυχητικά για τις μετέπειτα εξελίξεις στην αγορά εργασίας, καθώς η διαφορά μεταξύ της πλήρους και ευέλικτης απασχόλησης διαμορφώθηκε από το +4,7% (Ιαν.-Απρ. 2015) στο – 8,44% σήμερα. Οπως αναφέρει ο κ. Βρούτσης τα κυριότερα αίτια που διαμόρφωσαν την αρνητική αυτή εικόνα είναι:
1. η εκ νέου αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
2. η εξοντωτική φορολογία σε φυσικά και νομικά πρόσωπα
3. η εγκατάλειψη του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ
4. το νέο ασφαλιστικό που αποτρέπει, αντί να δίνει κίνητρα παραμονής στη νόμιμη εργασία
5. η μείωση των μισθών των εργαζομένων σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, που προήλθε από την αύξηση των άμεσων και των έμμεσων φόρων
6. η εγκατάλειψη των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρούτσης αγορα εργασίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ