ΠΑΣΟΚ: Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά Καμμένου -Ανακοινώνει μαχητικά κόστους 3 δισ. δολαρίων - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά Καμμένου -Ανακοινώνει μαχητικά κόστους 3 δισ. δολαρίων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά» του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που «προβληματίζει τους πάντες διότι πλέον γίνεται επικίνδυνη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

«Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος προχωρεί μέσα στην κρίση σε ανακοινώσεις για αγορά ή αμερικανική βοήθεια μαχητικών αεροσκαφών ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου. Με την ανάληψη των καθηκόντων του χρηματοδότησε την "αναβίωση" των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας (P-3 Orion) τα οποία δεν είχαν πλέον σοβαρές στρατιωτικές δυνατότητες, με 500 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

«Σήμερα, ένα χρόνο αργότερα, αναζητώντας τα 400 εκατομμύρια ευρώ συμμετοχής του ΥΕΘΑ στην δημοσιονομική προσαρμογή για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, περικόπτει επιδόματα στελεχών των ΕΔ ειδικών ικανοτήτων. Στελέχη που είναι πολλαπλασιαστές της στρατιωτικής ισχύος.

»Το καλοκαίρι όμως δημαγωγούσε ανερμάτιστα λέγοντας ότι τα εν λόγω 400 εκατομμύρια ευρώ θα τα κάλυπτε από κωδικούς συντήρησης και εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων.

»Αποφασίστε κ. Υπουργέ που θα δρομολογήσετε τα εξοπλιστικά κονδύλια, στην συντήρηση των ήδη υπαρχόντων μέσων (των οποίων η διαθεσιμότητα βρίσκεται στο ναδίρ), στην αναβάθμιση αυτών (απαραίτητη για το αξιόμαχο των ΕΔ), στην προμήθεια νέων μαχητικών αεροσκαφών αξίας 3.000Μ ευρώ (λες και η απόκτηση αεροσκαφών ιδίου τύπου θα αφαιρέσει την stealth ιδιότητα των αεροσκαφών των άλλων), ή στην κάλυψη των απαιτήσεων της δημοσιονομικής προσαρμογής; Τελικά μάλλον θα προσπαθήσετε να περικόψετε επιδόματα στελεχών των ΕΔ ειδικών ικανοτήτων, αλλά δεν θα το καταφέρετε.

»Τα παραπάνω είναι μία δημαγωγία, δεν είναι το πρόβλημα της Χώρας το οποίο είναι περισσότερο σύνθετο, ενώ η λύση πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και φυσικά όχι από τον νυν ΥΠΕΘΑ, που είναι αμφίβολο αν θα είναι διαχειριστής των εξελίξεων που διαγράφονται.

»Η Αθήνα απομονώνεται από την ΕΕ με εγκλωβισμό των μεταναστευτικών ροών στο Ελληνικό έδαφος και πλέον βρίσκεται έρμαιο των διαθέσεων του κ. Ερντογάν, ο οποίος απειλεί ευθέως την Ελλάδα με αλλαγή συνόρων και εμφανίζεται με μαξιμαλιστικές θέσεις στο Κυπριακό. Οι αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας (με καθημερινές έμπρακτες αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο) και οι δηλώσεις περί «συνόρων της καρδιάς» ακυρώνουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ εμπεδώνεται στην τουρκική κοινή γνώμη, η πεποίθηση ότι τα νησιά του Αιγαίου αδίκως αφαιρέθηκαν από την Τουρκία ως διαδόχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

»Η κυβέρνηση στο άμεσο μέλλον θα δοκιμαστεί στην πραγματική διπλωματία, που η κάθε απόφαση θα σφραγίζει το μέλλον της Χώρας και του Ελληνισμού εν γένει αλλά και τις εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Δεν χρειαζόμαστε την δημαγωγία του κ. Καμμένου αλλά δράση ώστε να καλύψουμε σύντομα το χαμένο έδαφος, μεταρρυθμίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις (όχι ελαττώνοντας έτι περαιτέρω τις αποδοχές των στελεχών αλλά δομώντας σύγχρονο στρατό που μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις) ώστε να προσέλθουμε στο σκληρό και δύσκολο παιχνίδι έχοντας διαπραγματευτικά όπλα και όχι αποδυναμωμένοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ Πάνος Καμμένος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ