Γερμανία: Ανεβαίνει το κόμμα της Μέρκελ μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της - iefimerida.gr

Γερμανία: Ανεβαίνει το κόμμα της Μέρκελ μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP Photo/Markus Schreiber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 31,5% των Γερμανών θα ψήφιζε το Χριστανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ιnsa για τη Bild, δηλαδη 1,5% περισσότερο από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μέρκελ για την καγκελαρία. Κινητικότητα υπάρχει όμως και στους ψηφοφόρους των άλλων γερμανικών κομμάτων με εξαίρεση του Πράσινους (Die Gruenen) οι οποίοι παραμένουν σταθεροί στο 10,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD υποχωρούν κατά 0,5% στο 22%, όπως και η Αριστερά (Die Linke) στο 10,5%. Κατά 1% μειώνεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Bild το ποσοστό των Φιλελευθέρων (5,5%), ενώ αυξάνεται κατά 0,5% εκείνο του λαϊκιστικού -ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο λαμβάνει το 15% των ψήφων και παραμένει επομένως τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων πολιτών.

Την ίδια ώρα σε άλλη δημοσκόπηση του ραδιοφωνικού σταθμού ΜDR στο κρατίδιο της Σαξονίας ένα τέταρτο των ψηφοφόρων θα ψήφιζαν τους ευρωσκεπτικιστές της AfD, την ώρα που τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες, βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται κατά τέσσερις και μία μονάδα αντίστοιχα, δηλαδή στο 34% η CDU και στο 12% η SPD.

Σχεδόν ένας στους τρεις ερωτηθέντες δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ