Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έκαναν εκδήλωση ζητώντας επανένωση -Τραγούδησαν μαζί - iefimerida.gr

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έκαναν εκδήλωση ζητώντας επανένωση -Τραγούδησαν μαζί

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήθος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων διατράνωσε απόψε σε κοινή εκδήλωση, το αίτημα για επανένωση της Κύπρου.

Η εκδήλωση, έγινε στο γήπεδο «Τσεττίν Καγιά», στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας και σε αυτή συμμετείχαν μέλη 120 ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών οργανώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων ήταν μαζικότερη. Οι διοργανωτές ελευθέρωσαν λευκά περιστέρια, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης, ενώ την ατμόσφαιρα δονούσαν συνθήματα υπέρ της λύσης του Κυπριακού.

Όλοι τραγούδησαν μαζί το τραγούδι «Η δική μου η πατρίδα» της Τουρκοκύπριας ποιήτριας Νεσέ Γιασίν, σε μουσική του αείμνηστου Μάριου Τόκα, και άφησαν λευκά μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό.

Σε κοινή διακήρυξη τονίζεται: "Στηρίζουμε τις προσπάθειες για συμφωνημένη λύση και καλούμε τους δύο ηγέτες να διαπραγματευτούν σοβαρά και να καταλήξουν σε συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τους καλούμε να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα μιας επανενωμένης και ειρηνικής Κύπρου, πατρίδας όλων των παιδιών της".

Επίσης, η διακήρυξη, καλεί όλους τους Κυπρίους να κινητοποιηθούν στην προοπτική της λύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος διαπραγματεύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ