Τζόρνταν Ρομέρο: Ο 15χρονος που πάτησε και τις 7 κορυφές του κόσμου [βίντεο] - iefimerida.gr

Τζόρνταν Ρομέρο: Ο 15χρονος που πάτησε και τις 7 κορυφές του κόσμου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνειρο του πραγματοποίησε ο 15χρονος αμερικανός Τζόρνταν Ρομέρο, που κατάφερε να πατήσει στις υψηλότερες κορυφές κάθε ηπείρου μέσα σε κάτι παραπάνω από πέντε χρόνια.

H περιπέτεια του Τζόρνταν ξεκίνησε με τη δική του θέληση πριν από πέντε χρόνια όταν είδε στο σχολείο του στην Καλιφόρνια έναν πίνακα ζωγραφικής που έδειχνε τις επτά κορυφές του κόσμου. Αμέσως, το έδειξε στον πατέρα του και του είπε ότι ήθελε να τις κατακτήσει. Ο πατέρας του, Πολ, που είναι χειριστής διασωστικού ελικοπτέρου και παθιασμένος με την αδρεναλίνη, αποφάσισε να πραγματοποιήσε την επιθυμία του γιού του.

Λίγους μήνες μετά, ο τότε 10χρονος Τζόρνταν πάταγε στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία της Αφρικής σε ύψος 5.892 μέτρων. Μαζί του, ο πατέρας του και η μητριά του. Τον επόμενο χρόνο, τον Απρίλιο του 2007, ο Τζόρνταν ανέβηκε στο Όρος Ελμπρους στην παγωμένη Ρωσία - ήταν μόλις 11 ετών. Η περιπέτεια συνεχίστηκε από ήπειρο σε ήπειρο και από κορυφή σε κορυφή τα επόμενα τέσσερα χρόνια μέχρι τον Μάιο του 2010, όταν η «ομάδα Τζόρνταν» πάτησε και το Έβερεστ στο Νεπάλ. Ο νεαρός αμερικανός αναρριχητής έγινε ο μικρότερος ορειβάτης που ανέβηκε στο υψηλότερο σημείο της Γης, στα 8.848 μέτρα. Ένα ρεκόρ που θα μείνει μάλλον άπιαστο για πολύ καιρό, καθώς λίγο μετά την αποστολή του Τζόρνταν οι αρχές απαγόρευσαν την αναρρίχηση στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου σε ορειβάτες κάτω των 16 ετών.

Ο άθλος του Τζόρνταν Ρομέρο ολοκληρώθηκε την παραμονή των φετινών Χριστουγέννων όταν βρέθηκε στο Νότιο Πόλο, στο βουνό Βινσόν Μασίφ των 4.892 μέτρων, που είναι το υψηλότερο της παγωμένης ηπείρου. Η αποστολή βρίσκεται ακόμα στις πρόποδες του βουνού, όπου επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και πανηγυρίζει για ένα επίτευγμα που θα μείνει σίγουρα στην ιστορία... Φυσικά, το όλο εγχείρημα έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από την οικογένεια του μικρού, με χορηγούς και εμφανίσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα. Όμως το μέγεθος του επιτεύγματος και το κόστος για να γίνει πραγματικότητα, δικαιολογεί και κάποια εμπορική εκμετάλλευση. Δείτε το website του Τζόρνταν Ρομέρο εδώ.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ