Ο Ομπάμα εξηγεί πώς και γιατί παραμένει τόσο ήρεμος παρότι ο Τραμπ θα γίνει πρόεδρος - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα εξηγεί πώς και γιατί παραμένει τόσο ήρεμος παρότι ο Τραμπ θα γίνει πρόεδρος

Φωτογραφία: AP/ Pablo Martinez Monsivais
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί Αμερικανοί περίμεναν από τον Μπαράκ Ομπάμα να δείξει κάποιο συναίσθημα, κάτι που να αντικατοπτρίζει τη δική τους αγωνία, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος.

Εκείνος όμως παρέμεινε ατάραχος και ακλόνητος. «Δεν πιστεύω ότι κάτι αποτελεί το τέλος του κόσμου, μέχρι να έρθει το τέλος του κόσμου», εξήγησε για αυτή την ήρεμη στάση του ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στο New Yorker.

Ο δημοσιογράφος τον πίεσε, προσπαθώντας να τον κάνει να αντιδράσει, απέναντι στην προοπτική ότι πιθανόν ένας «celebrity» πρόεδρος να καταστρέψει όλη τη δουλειά που ο ίδιος έκανε τα τελευταία χρόνια. Ομως, ο Ομπάμα επέμεινε ότι η ηρεμία που δείχνει δεν είναι προσποιητή. «Η βασική αισιοδοξία που δείχνω δημόσια ως πρόεδρος, είναι πραγματική», τόνισε.

«Αυτό έμαθα στις κόρες μου. Ετσι αντιδρώ με φίλους και αγνώστους. Ειλικρινά, δεν υποθέτω το χειρότερο, γιατί έχω δει το καλύτερο τόσες φορές», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οπότε, είναι λάθος να σκέφτεται ο κόσμος ότι διαρκώς δαγκώνω τη γλώσσα μου και ότι κάτω από αυτή την ήρεμη χαβανέζικη εξωτερική εικόνα υπάρχει θυμός. Δεν είμαι τόσο καλός ηθοποιός», τόνισε ακόμη ο Ομπάμα.

Τέλος, πιστεύει ότι έχει μάθει τόσα πολλά τα τελευταία οχτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο που, αν μπορούσε να εκλεγεί για τρίτη φορά, θα ήταν καλύτερος πρόεδρος από ποτέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ