Πτώση 1,5% στις τιμές των διαμερισμάτων το τρίτο τρίμηνο - iefimerida.gr

Πτώση 1,5% στις τιμές των διαμερισμάτων το τρίτο τρίμηνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά 1,5% υποχώρησαν στο τρίτο τρίμηνο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων, έναντι πτώσης 4,3% στο πρώτο τρίμηνο και 2,6% στο δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η μείωση των τιμών διαμορφώθηκε στο 2,2% για τα «νέα» διαμερίσματα (ηλικίας έως 5 ετών) και στο 1% για τα «παλαιά» (ηλικίας άνω των 5 ετών). Ειδικότερα, από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων το γ΄ τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 ήταν

  • 0,9% στην Αθήνα,
  • 1,4% στη Θεσσαλονίκη,
  • 1,2% στις άλλες μεγάλες πόλεις
  • 3,0% στις λοιπές περιοχές της χώρας.

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το σύνολο του 2015 η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2014 ήταν 5,3%, 5,4%, 4,9% και 4,6% αντίστοιχα. Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το γ΄ τρίμηνο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν μειωμένες κατά 1,5% σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του 2015, ενώ, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το σύνολο του 2015 η μέση ετήσια μείωση διαμορφώθηκε σε 5,1% (ο δείκτης αστικών περιοχών με βάση τον Ν. 4254/2014 χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση ακινήτων).

Για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, παρουσιάστηκε μείωση κατά 1,5%. Σημειώνεται ότι με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το σύνολο του 2015, οι τιμές διαμερισμάτων μειώθηκαν κατά 5,1%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤτΕ κατοίκια τιμές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ