Jack Daniel's: 150 χρόνια από την ίδρυση του αποστακτηρίου του - iefimerida.gr

Jack Daniel's: 150 χρόνια από την ίδρυση του αποστακτηρίου του

Jack Daniel's: 150 χρόνια από την ίδρυση του αποστακτηρίου του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του ιστορία εξακολουθεί να γράφει το Jack Daniel’s Tennessee Whiskey και φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου αποστακτηρίου.

Η γεύση με νότες καραμέλες, βανίλιας και ξύλου το κάνουν να ξεχωρίζει διαχρονικά. Το Jack Daniel's έχει γευστικά χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία το βοηθούν να ξεχωρίζει από τα μισά του περασμένου αιώνα.

Πέρασαν ήδη 150 χρόνια από την ημέρα, που ο Jasper Newton Daniel αποφάσισε να παρασκευάσει το δικό του whiskey, αξιοποιώντας το μοναδικής ποιότητας νερό που ανακάλυψε σε μια δροσερή πηγή στο Lynchburg του Tennessee.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε φιάλη Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, από το 1866 μέχρι σήμερα παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, για να δώσει το πλούσιο κεχριμπαρένιο χρώμα, τη βαθιά γεύση καραμέλας, βανίλιας και ξύλου που χαρακτηρίζει το αυθεντικό αυτό whiskey.

Με ιδρυτή τον Jasper Newton ‘Jack’ Daniel, η εμβληματική οικογένεια του Jack Daniel’s σε προσκαλεί να γνωρίσεις τα μέλη της και να ανακαλύψεις τις ξεχωριστές προσωπικότητες!

Εν αρχή ην… το Jack Daniel’s Νo 7

Γεννήθηκε το 1866, στο Lynchburg του Tennessee. Ωριμάζει στο Jack Daniel Destillery για 4-6 έτη, ενώ το χρονοβόρο φιλτράρισμα του σε ξυλοκάρβουνο σφενδάμου (charcoal mellow), που προηγείται της εμφιάλωσής του, είναι αυτό που του δίνει τη χαρακτηριστική, απαλή του γεύση με νότες καραμέλες, βανίλιας, ξύλου και τόνους φρούτων.

Ο κύριος Jack

Όπως το Jack Daniel’s no7, έτσι και το Gentleman Jack περνάει από το ειδικό φιλτράρισμα “charcoal mellowing” το οποίο ωστόσο γίνεται δύο φορές – μια φορά πριν την τοποθέτηση στα βαρέλια και μια φορά πριν την εμφιάλωση. Έτσι ενισχύεται ακόμα περισσότερο η απαλότητα της γεύσης, καθώς και τα αρώματα του. Το Gentleman Jack ωριμάζει και εκείνο για 4-­6 έτη αλλά στους δύο πρώτους ορόφους της αποθήκης, γεγονός που του προσδίδει ένταση και αυθεντικότητα στη γεύση.

Το βαρέλι που κάνει τη διαφορά

Στο αποστακτήριο Jack Daniel, ο πήχης ανεβαίνει πολύ ψηλά. Πιο συγκεκριμένα, στον υψηλότερο όροφο της αποθήκης, όπου το Jack Daniel’s Single Barrel περιμένει υπομονετικά για περίπου 7 χρόνια ώσπου να ωριμάσει και να προσφέρει στιγμές μοναδικής απόλαυσης με premium χαρακτήρα. Οι ραγδαίες αλλαγές στην θερμοκρασία κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης δίνουν στο Jack Daniel's Single Barrel ένα ζεστό κοκκινωπό χρώμα, με ευδιάκριτο πικάντικο & φρουτώδες άρωμα και κρεμώδη αίσθηση. Κάθε βαρέλι είναι μοναδικό, καθώς 1 στα 100 βαρέλια που ωριμάζουν πληρούν τα κριτήρια για να είναι Single Barrel. Πάνω σε κάθε μπουκάλι αναγράφεται η ημερομηνία εμφιάλωσης και ο αριθμός του βαρελιού

A little bit of honey, a whole lot of Jack

Απαλές νότες μελιού ισορροπούν μοναδικά με μικρές γευστικές εκρήξεις σοκολάτας και πραλίνας, δημιουργώντας ένα αναπάντεχο blend που αφήνει μια γλυκιά και ανάλαφρη επίγευση. Αυτό είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας και ακούει στο όνομα Jack Daniel’s Tennessee Honey! Με σήμα κατατεθέν τη μέλισσα, το Jack Honey διαφέρει για το ζεστό, «χρυσό» χρώμα και την premium συσκευασία του και αντιπροσωπεύει ένα νέο, ελαφρύ τρόπο να απολαμβάνουμε το αγαπημένο Jack Daniel’s Νo7. Motto του: Fly Straight, Drink Responsibly!

Πίσω από τα μέλη της οικογένειας του Jack, κρύβεται μια μοναδική ιστορία δημιουργίας που σφραγίζεται από την ξεχωριστή και γεμάτη γεύση. Όποια και αν επιλέξετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι η απόλαυση έχει πλέον όνομα!

Για να μάθετε τα πάντα γύρω από το Jack Daniel’s μπείτε εδώ: www.jackdaniels.com

Ακολουθήστε το Jack:

Facebook page:

Jack Daniel’s Greece

Instagram:

Jackdaniel’s_greece

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ D150 JackDaniels JackFamily SpiritOfJack
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ