Bloomberg: Τι σημαίνει για τις αγορές και τα χρηματιστήρια μια 4η θητεία Μέρκελ - iefimerida.gr

Bloomberg: Τι σημαίνει για τις αγορές και τα χρηματιστήρια μια 4η θητεία Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις επιπτώσεις στα χρηματιστήρια, τις αγορές και τη νομισματική πολιτική, που θα έχει μια τέταρτη θητεία της Αγκελα Μέρκελ στη γερμανική καγκελαρία, αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οπως αναφέρεται στο διεθνές πρακτορείο ο δείκτης DAX της Γερμανίας και το ευρώ αναμένεται να δεχθούν μια βραχυπρόθεσμη ώθηση, δήλωσε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING-Diba στη Φρανκφούρτη. Οι επενδυτές έχουν σε μεγάλο βαθμό προεξοφλήσει το ενδεχόμενο η Μέρκελ να διεκδικήσει τα ηνία της Γερμανίας για ακόμα μια φορά.

Ωστόσο, σε περίπτωση που η γερμανίδα καγκελάριος δεν έθετε ξανά υποψηφιότητα υπήρχε ο κίνδυνος ενός μεγάλου αρνητικού σοκ επεσήμανε ο Jacob Funk Kirkegaard του Ινστιτούτου Peterson.

Πιο μακροπρόθεσμα, τα χρηματιστήρια μπορεί να υποχωρήσουν καθώς η μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ προκαλεί λαϊκιστικές αντιδράσεις που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν την αγορά, δήλωσε ο James Butterfill της ETF Securities στο Λονδίνο.

Σχετικά με τις ισοτιμίες, το ευρώ μετά την είδηση για την υποψηφιότητα Μέρκελ, ενισχύθηκε στις ασιατικε συναλλαγές.

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε έχει ηγηθεί της κριτικής που ασκεί η γερμανική κυβέρνηση κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των χαμηλών επιτοκίων επισημαίνοντας ότι αυτή η κατάσταση έχει στρέψει τους Γερμανούς ψηφοφόρους στους πολιτικούς αντιπάλους της Μέρκελ.

Η ίδια πάντως, έχει αποφύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. «Για την ΕΚΤ, μια ανανεωμένη υποψηφιότητα από τη Merkel αποτελεί ανακούφιση» σύμφωνα με τους αναλυτές που σημειώνουν ότι η ανεξαρτησία της ΕΚΤ είναι πολύ σημαντική γι' αυτήν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ αγορές Bloomberg
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ