Λιβύη: Δεκάδες θύματα σε φυλετικές συγκρούσεις που πυροδότησε η επίθεση μιας... μαϊμούς - iefimerida.gr

Λιβύη: Δεκάδες θύματα σε φυλετικές συγκρούσεις που πυροδότησε η επίθεση μιας... μαϊμούς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Alexandre Meneghini/ΑΡΧΕΙΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 50 τραυματίστηκαν στη Λιβύη σε ταραχές μεταξύ αντιπάλων φυλών, που προκάλεσε μια μαϊμού.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ το κύμα βίας ξέσπασε στην πόλη Σάμπχα στη νότια Λιβύη, όταν τρεις νεαροί αμόλησαν τη μαϊμού τους παροτρύνοντάς την να επιτεθεί σε μια μαθήτρια.

Το ζώο τράβηξε το κεφαλομάντηλο της μικρής, η οποία είναι μέλος της φυλής Αουλάντ Σουλεϊμάν, και κάποιοι άνδρες, μέλη της ίδιας φυλής πήγαν να «ξεπλύνουν την ντροπή»: σκότωσαν σε αντίποινα τρία μέλη της αντίπαλης φυλής, της Καντάφα, καθώς και τη μαϊμού.

Όμως τα πράγματα πήραν ακόμη χειρότερη τροπή καθώς φούντωσε η παλιά βεντέτα:
«Υπήρξε μια κλιμάκωση τη δεύτερη και την τρίτη μέρα των επεισοδίων με τη χρήση αρμάτων μάχης (!), οβίδων και άλλων βαρέων όπλων», δήλωσε ένας κάτοικος στο πρακτορείο Reuters.

«Ακόμη γίνονται σποραδικές συγκρούσεις σε κάποιες περιοχές κι η ζωή εκεί έχει σταματήσει», συμπλήρωσε.

Ταραχές ξεσπούν συχνά στη Σάμπχα, όπως και σε άλλες περιοχές της Λιβύης, μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον Μουαμάρ Καντάφι προ πενταετίας και χώρισε τη χώρα σε αντίπαλες φατρίες.

Στην περιοχή της Σάμπχα, που είναι κόμβος για μετανάστες και λαθρεμπόριο όπλων στον παραμελημένο νότο της χώρας, οι παραστρατιωτικές ομάδες έχουν μετατρέψει σε εφιάλτη τη ζωή των κατοίκων.
Οι δύο ισχυρότερες φατρίες εκεί είναι η Καντάφα και η Αουλάντ Σουλεϊμάν. Στις τελευταίες συγκρούσεις, που έγιναν στο κέντρο της πόλης, απέτυχαν οι προσπάθειες των φυλάρχων να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Αποτέλεσμα: Τουλάχιστον 16 πτώματα έφθασαν στο νεκροτομείο, κάπου 50 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους γυναικόπαιδα και αλλοδαποί από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

ΠΗΓΗ: Reuters, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ