H Volkswagen μειώνει τις θέσεις εργασίας κατά 30.000 - iefimerida.gr

H Volkswagen μειώνει τις θέσεις εργασίας κατά 30.000

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επόμενη 5ετία θα συνοδευτεί από ριζικές αλλαγές στον όμιλο Volkswagen και στην ομώνυμη βασική του μάρκα, καθώς ο στόχος είναι να περάσει από το στάτους ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων σε αυτό μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών μετακίνησης.

Προκειμένου αυτό να γίνει εφικτό δεν θα αλλάξει μόνο η δομή της εταιρείας αλλά θα περιοριστούν και οι θέσεις εργασίες σε παραδοσιακούς τομείς της παραγωγής, καθώς και στην οργάνωση. Παγκοσμίως η μείωση θα είναι της τάξης των 30.000 θέσεων, εκ των οποίων οι 23.000 θα είναι στη Γερμανία, όπου συνολικά ο όμιλος απασχολεί 280.000 εργαζόμενους -παγκοσμίως ο αριθμός αυτό είναι 610.000.

H Volkswagen μειώνει τις θέσεις εργασίας κατά 30.000  | iefimerida.gr 0


Η μείωση αυτή θα γίνει, όπως δήλωσαν οι ιθύνοντες του ομίλου, «χωρίς κοινωνική αναταραχή», μιας και θα περιλαμβάνει σε μεγάλο ποσοστό αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης. Το οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη κίνηση θα ανέρχεται ετησίως σε 3,7 δις ευρώ, ενώ το πλάνο περιλαμβάνει παράλληλα την πρόσληψη 9.000 εργαζομένων σε τομείς όπως όπως τα ηλεκτρονικά και η πληροφορική σε συνδυασμό με μια επένδυση 3,5 δις ευρώ στην ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ