Εναν αιώνα μετά – Βρήκαν αγγλικό υποβρύχιο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στο βυθό της Ολλανδίας - iefimerida.gr

Εναν αιώνα μετά – Βρήκαν αγγλικό υποβρύχιο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στο βυθό της Ολλανδίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για 100 ολόκληρα χρόνια αποτελούσε ένα άλυτο μυστήριο. Το HMS E5 του αγγλικού ναυτικού, ήταν το πρώτο που έριξε τορπίλη κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου και τα ίχνη του αγνοούνταν από της 7 Μαρτίου του 1916.

Τελικά, μια ομάδα ερασιτεχνών δυτών κατάφερε να το εντοπίσει στα ανοιχτά της Ολλανδίας, στα σύνορα με τη Γερμανία.

Το HMS E5, το οποίο είχε παρασύρει στο θάνατο 29 ναυτικούς, βρέθηκε άθικτο και χωρίς σημάδια από επίθεση που να οδήγησαν στο ναυάγιό του.

«Ενα κομμάτι του παζλ της ιστορίας ανακαλύφθηκε στη Βόρεια Θάλασσα. Τα αποτελέσματα της έρευνας δίνουν ελπίδα στους συγγενείς των θυμάτων για να βρεθούν ίσως οι σωροί των ναυτικών», δήλωσε ο Ρεμί Λούτικ, επικεφαλής των ερευνών.

Εναν αιώνα μετά – Βρήκαν αγγλικό υποβρύχιο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στο βυθό της Ολλανδίας | iefimerida.gr 0

Ανάμεσα στο πλήρωμα ήταν ο Φράνσις Γκάρατ, του οποίου ο εγγονός ακόμη και σήμερα σε ηλικία 80 ετών μνημονεύει το περιστατικό κάθε χρόνο με την οικογένειά του. Ο γιος του, ο 51χρονος Ρίτσαρντ δεν μπορούσε να πιστέψει πως 100 χρόνια μετά θα ερχόταν η μέρα που τελικά θα βρισκόταν το υποβρύχιο.

«Παρέμενε ένα μυστήριο για όλη την οικογένεια, το οποίο προκαλούσε θλίψη. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι πλέον κλείνει αυτό το κεφάλαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ