Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μένουν εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού για ρύθμιση χρεών - iefimerida.gr

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μένουν εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού για ρύθμιση χρεών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση «κόκκινων» δανείων, αλλά και οφειλών προς Δημόσιο, ταμεία και τράπεζες μένουν τουλάχιστον 300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σε ό,τι αφορά τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δικαίωμα ένταξης θα έχουν εκείνες με τζίρο πάνω από 50.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός περίπου 400.000 επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ακόμα και αν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, αρκετές επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να ενταχθούν καθώς εκτιμάται ότι θα κριθούν μη βιώσιμες.

Ετσι οι 300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες στους οποίους είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες αυτοματοποιημένης διευθέτησης των χρεών τους, θα πρέπει να βρουν λύσεις απευθείας με τις τράπεζες στις οποίες χρωστούν, χωρίς να είναι γνωστό αν θα μπορούν στη συνέχεια να προχωρήσουν σε διευθέτηση χρεών και τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες.

Σύμφωνα με στελέχη που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκονται πολύ κοντά σε τελική συμφωνία και απομένουν μερικές λεπτομέρειες οι οποίες αναμένεται να διευθευτηθούν άμεσα, όπως το τι θα γίνει με τη διαγραφή χρεών για την οποία οι δανειστές φέρονται έτοιμοι να αποδεχτούν την ελληνική πρόταση που εξαιρεί από το «κούρεμα» ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ