Προηγείται ο Φιγιόν με 43,6% στις εκλογές για τη Γαλλική Δεξιά -Τρίτος ο Σαρκοζί - iefimerida.gr

Προηγείται ο Φιγιόν με 43,6% στις εκλογές για τη Γαλλική Δεξιά -Τρίτος ο Σαρκοζί

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πρώην πρωθυπουργοί Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ προηγούνται, στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017, σύμφωνα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Με καταμετρημένες τις ψήφους από τα μισά εκλογικά κέντρα, ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με ποσοστό 43,6% στις προκριματικές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,7% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην τρίτη με 22,9%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Εάν ένας υποψήφιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%, κερδίζει αυτομάτως το χρίσμα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο, στις 27 Νοεμβρίου.

Τον Φρανσουά Φιγιόν θα στη στηρίξει ο Μπρουνό Λε Μερ

Ο Μπρουνό Λε Μερ, πρώην υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος διεκδικούσε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις σημερινές προκριματικές εκλογές, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Εκλογές υποψήφιοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ