Παπαζάχος: Μπορεί να γίνει και άλλος αντίστοιχος σεισμός στο Κιλκίς - iefimerida.gr

Παπαζάχος: Μπορεί να γίνει και άλλος αντίστοιχος σεισμός στο Κιλκίς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φυσιολογική χαρακτήρισε την σεισμική ακολουθία που επικρατεί στην περιοχή του Κιλκίς, μετά τον σεισμό των 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη μία και είκοσι δύο (1.22) τα ξημερώματα ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος.

Mετά τα 4,7 Ρίχτερ έχουν σημειωθεί στην περιοχή αρκετοί μετασεισμοί ακόμη και 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Μιλάμε για μια περιοχή, όπου από τις 10 Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία. Εδώ και 8 ημέρες άλλοι σεισμοί γίνονται αισθητοί και άλλοι όχι στην συγκεκριμένη περιοχή. Θα ήταν έκπληξη να μην υπάρχουν μετασεισμοί. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να κρατήσει μέρες, αλλά και εβδομάδες. Μπορεί να γίνει και άλλος αντίστοιχος σεισμός 3, 4 ή και 4,5 Ρίχτερ. Αυτό θεωρείται φυσιολογικό. Ωστόσο η περιοχή δεν είναι γνωστή για μεγάλα ρήγματα. Θεωρώ ότι η κατάσταση σύντομα θα εκτονωθεί ομαλά» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κιλκίς Κώστας Παπαζάχος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ