Μήπως ο Παπανδρέου πάσχει από το... σύνδρομο Καντάφι; - iefimerida.gr

Μήπως ο Παπανδρέου πάσχει από το... σύνδρομο Καντάφι;

Μήπως ο Παπανδρέου πάσχει από το... σύνδρομο Καντάφι;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον προβληματισμό τους για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν πλέον πολλά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος παρακολουθώντας τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Θεωρούν μάλιστα ότι η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, εστω και με αυτή την διευρυμένη μορφή του, ενδεχομένως να αποτελέσει την τελευταία ιστορική ευκαιρία για να αλλάξει η καταστροφική πορεία που έχει χαράξει η σημερινή του ηγεσία.

«Αρχίζει να μας θυμίζει τον Καντάφι στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις πιέσεις να αποχωρήσει» λένε σε κατ ιδίαν συζητήσει σημαίνονταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο στενός κύκλος του δείχνουν γαντζωμένοι με την κομματικη εξουσία και δεν επιθυμούν να την εγκαταλείψουν.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι ενώ κοντεύουν να συμπληρωθούν δυο μήνες από την εξαναγκαστική παραίτηση του ΓΑΠ από την πρωθυπουργία - μετά το απίστευτο κάζο του δημοψηφίσματος που απομόνωσε την Ελλάδα διεθνώς- αυτός ούτε νύξη δεν έχει κάνει δημοσίως για την διαδικασία διαδοχής του. Αντίθετα, όλες οι δημόσιες κινήσεις του μέχρι τώρα ήταν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Από τα ταξίδια στο εξωτερικό και τις συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ως τις εμφανίσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ κι από τον ορισμό εκπροσώπου Τύπου που ανήκει στον στενό του κύκλο μέχρι την διαδικασία που οδηγεί στην αποψινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όλα δείχνουν ότι ο ΓΑΠ δεν έχει αποφασίσει ακόμα ότι θέλει να φύγει.

«Είναι ο μοναδικός ο οποίος επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά. Όλοι οι άλλοι έφυγαν αξιοπρεπώς και αμέσως» λέει κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που θα πάρει μέρος στην αποψινή συνεδρίαση. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης έφυγαν με αξιοπρεπή τρόπο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μεταπήδησε στην Προεδρία της Δημοκρατίας παραδίδοντας στον Γεώργιο Ράλλη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε την επόμενη μέρα της πρώτης ήττας του, ο Κώστας Σημίτης παρέδωσε αξιοπρεπώς στον Γιώργο Παπανδρέου ενώ και ο Κώστας Καραμανλής έφυγε αμέσως μόλις ηττήθηκε στις εκλογές. Αντίθετα, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι περί αυτόν επικαλούνται το γεγονός ότι δεν έχασε σε εκλογές για να εκβιάζουν την παραμονή του λησμονώντας ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει στα ποσοστά που είχε το... 1974, ενώ σε ορισμένες έρευνες δεν είναι καν πλέον δεύτερο κόμμα.

Είναι προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί διακαώς να παραμείνει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής ενδεχομένως για να διεκδικήσει ξανά την εκλογή του στην Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κι έτσι να έχει διεθνή ρόλο. Μόνο που η Σοσιαλιστική Διεθνής έχει καταντήσει εδώ και χρόνια μια ομάδα ανυπόληπτων διεθνώς κομμάτων στην συντριπτική τους πλειοψηφία από την Αφρική και την Λατινική Αμερική που δεν έχουν καμία απολύτως παρέμβαση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο απόλυτος διεθνής διασυρμός της Ελλάδας συνέπεσε με αυτά τα δύο τελευταία χρόνια που ο ΓΑΠ βρίσκεται στο πηδάλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Πρόκειται για μια διεφθαρμένη οργάνωση που απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από επικεφαλής αυταρχικών καθεστώτων. Λογικό είναι λοιπόν το ερώτημα που θέτουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρακολουθώντας τις κινήσεις Παπανδρέου: «Μήπως τελικά πάσχει από το σύνδρομο Κανταφι»;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ