Η Stelvio είναι το νέο SUV της Alfa Romeo - iefimerida.gr

Η Stelvio είναι το νέο SUV της Alfa Romeo

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μακρόχρονη αναμονή η Alfa Romeo παρουσίασε στην έκθεση του Λος Άντζελες το πρώτο SUV της, τη Stelvio και μάλιστα -ακριβώς όπως έκανε και με την Giulia- στην top έκδοσή του Quadrifoglio.

Η Giulia αποτέλεσε και το αισθητικό πρότυπο, μιας και η Stelvio θυμίζει μια υπερυψωμένη εκδοχή δύο όγκων της, ενώ με το μήκος της των 4,68 μέτρων τοποθετείται στο επίκεντρο της πιο δημοφιλούς κλάσης SUV στον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι το πλάτος της των 2,16 μέτρων, που είναι από τα μεγαλύτερα σε μοντέλο παραγωγής, ενώ προς το παρόν οι Ιταλοί δεν έχουν πει τίποτα αναφορικά με το μέγεθος του πορτμπαγκάζ της.

Η Stelvio είναι το νέο SUV της Alfa Romeo | iefimerida.gr 0

Αυτό που έχουν πει είναι ότι όλες οι Stelvio θα είναι τετρακίνητες με το σύστημα Q4 (κατανομή από 100:0 έως 50:50 μπροστά:πίσω αντίστοιχα) και με torque vectoring -ανεξάρτητη κατανομή στον εσωτερικό τροχό της στροφής, για καλύτερη κατευθυντικότητα.

Η Stelvio είναι το νέο SUV της Alfa Romeo | iefimerida.gr 1
Η Stelvio είναι το νέο SUV της Alfa Romeo | iefimerida.gr 2

Η Stelvio Quadrifoglio κινείται από το γνωστό από την αντίστοιχη Giulia αλουμινένιο V6 των 2.900 κυβικών με τα διπλά turbo που αποδίδει 510 άλογα και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κεραμικά φρένα και σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Η Stelvio είναι το νέο SUV της Alfa Romeo | iefimerida.gr 3

Η Stelvio θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από τα μέσα του 2017, ενώ εκτός από την Quadrifoglio η γκάμα θα περιλαμβάνει τόσο τις Veloce (βενζίνης 2.000 κυβικά με 280 άλογα, diesel 2.2 με 210 ίππους), όσο και τις πιο απλές εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης των 2.000 κυβικών και των 200 ίππων και τους diesel των 150 και 180 ίππων, πάντα από 2.200 κυβικά.

Η Stelvio είναι το νέο SUV της Alfa Romeo | iefimerida.gr 4
Η Stelvio είναι το νέο SUV της Alfa Romeo | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ