Εντοπίστηκε ο κάτοχος του φασιστικού πανό για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα - iefimerida.gr

Εντοπίστηκε ο κάτοχος του φασιστικού πανό για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πανό της ντροπής στο Ελλάδα-Βοσνία, κινητοποίησε τις Αρχές.

Έτσι, ένα άτομο ταυτοποιήθηκε, ως ο κάτοχος του πανό με φασιστικό περιεχόμενο, που αναρτήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στον αγώνα της εθνικής μας ομάδας εναντίον της αντίστοιχης της Βοσνίας για τα προκριματικά του επόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Στο πανό αναγραφόταν στα σέρβικα, το φασιστικό σύνθημα μίσους για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: «Nož, žica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»).

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για την υπόθεση που δεν υπήρξε σύλληψη λόγω παρέλευσης της διαδικασίας του αυτοφώρου, έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία που αναμένεται να αποσταλεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Σημειώνεται ότι το θέμα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος με σχετική επιστολή του προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ζητούσε τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Για το πανό εκφράστηκε και δημοσίως και επίσημα η έντονη αντίδραση των Βόσνιων, καθώς αναφερόταν σε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που συνέβησαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Συγκεκριμένα το 1995, Σέρβοι από τη Βοσνία σκότωσαν 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους άνδρες και αγόρια στη Σρεμπρένιτσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πανό Σρεμπρένιτσα Σύλληψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ