Αθώος δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας για τη δωροδοκία - iefimerida.gr

Αθώος δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας για τη δωροδοκία

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ αρνείται την ενοχή του για την κατηγορία της δωροληψίας, δήλωσε ρώσος εισαγγελέας.

Ο Ουλιουκάγεφ συνελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι απέσπασε με εκβίαση ένα ποσό ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων ως δωροδοκία από τη Rosneft, τη μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία του τομέα του πετρελαίου. Η υπόθεση μοιάζει να αποκαλύπτει ρήξεις στον στενό κύκλο των συνεργατών του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα μέλη της ομάδας που ερευνά την υπόθεση ζήτησαν από δικαστήριο να διατάξει την κατ' οίκον κράτηση του Ουλιουκάεφ, ανέφερε η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διόρισε τον Γιεβγκένι Γέλιν, μέχρι σήμερα υφυπουργό Οικονομίας, υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας μετά την προσαγωγή του Ουλιουκάγεφ για δωροληψία, γνωστοποίησε μια εκπρόσωπος του γραφείου του Μεντβέντεφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το Sputnik ο Ουλιουκάγεφ υποσχέθηκε να συνεργαστεί στην έρευνα και τόνισε πως δεν αρνείται να καταθέσει. «Δεν αρνήθηκα να καταθέσω. Απλώς επιφυλάχθηκα να το κάνω αυτή τη στιγμή. Είμαι αποφασισμένος να συνεργαστώ με την έρευνα όσο περισσότερο είναι δυνατόν, καθώς η φήμη μου και το καλό μου όνομα μπορεί να αποκατασταθούν μόνο μόλις δημοσιοποιηθεί η αλήθεια για την υπόθεση αυτή», ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου.

Ενα από τα μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής ανέφερε ότι υπάρχουν μάρτυρες που βεβαιώνουν την ενοχή του Ουλιουκάγεφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλεξέι Ουλιουκάγεφ ΡΩΣΙΑ δωροδοκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ