«Σταμάτησα να τρώω ψωμί για ένα μήνα και ορίστε τι μου συνέβη» - iefimerida.gr

«Σταμάτησα να τρώω ψωμί για ένα μήνα και ορίστε τι μου συνέβη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υψηλή διατροφική αξία του ψωμιού δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Τα δημητριακά αποτελούν την βάση στην πυραμίδα της ισορροπημένης διατροφής και ολοένα και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν την σημασία τους στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

To ψωμί έχει «κατηγορηθεί» για την αύξηση του σωματικού βάρους αλλά η θρεπτική του αξία εξαρτάται από το αλεύρι που χρησιμοποιείται και το βαθμό επεξεργασίας του κατά την παραγωγική διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο θρεπτικό ψωμί είναι εκείνο που παρασκεύαζεται από αλεύρι ολικής άλεσης – περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών και ανόργανων συστατικών – κατά την επεξεργασία του σίτου δεν αφαιρείται το πίτουρο και το φύτρο. Είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε περιεκτικότητα ζάχαρης και λιπαρών, πρωτεϊνών, βιταμινών -του συμπλέγματος Β- , πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων, ενώ οι ίνες του μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διατροφή ψωμί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ