Lukoil: Δεν βλέπει εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση της Bashneft μετά τη σύλληψη του Ρώσου υπουργού - iefimerida.gr

Lukoil: Δεν βλέπει εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση της Bashneft μετά τη σύλληψη του Ρώσου υπουργού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν βλέπει εμπλοκή στην ιδιωτικοποίησης της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Bashneft, ο διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας της Ρωσίας της Lukoil.

Ο Βαγκίτ Αλεκπέροφ, διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρίας της Ρωσίας Lukoil, η οποία καταθέτει προσφορά για την ανταγωνιστική Bashneft, λέει ότι δεν βλέπει κινδύνους για την ιδιωτικοποίηση της Bashneft λόγω της υπόθεσης με τη σύλληψη του υπουργού Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Στο μεταξύ νωρίτερα εκπροσώπος της Rosneft αφού είπε μιλώντας στο πρακτορείο Itar Tass, ότι «η εταιρεία δεν σχολιάζει τις ενέργειες της Εξεταστικής Επιτροπής», υποστήριξε ότι «η συμμετοχή στη Bashneft αγοράστηκε σύμφωνα με τη Ρωσική νομοθεσία βάσει της καλύτερης εμπορικής προσφοράς».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους ανακριτές, ο Ουλιουκάγεφ, ηλικίας 60 ετών και υπουργός από το 2013, ο οποίος συνελλήφθη χθες το βράδυ, «απαίτησε από τη διεύθυνση της Rosneft» δύο εκατομμύρια δολάρια για να δώσει ως αντάλλαγμα το πράσινο φως για την απόκτηση από τη γιγάντια ημικρατική ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft της πετρελαϊκής εταιρείας Bashneft, που ανήκει στο κράτος.

Ο υπουργός, ο οποίος κινδυνεύει με κάθειρξη 8 έως 15 ετών, αρχικά είχε αντιταχθεί δημόσια στην πώληση του ημίσεος του κεφαλαίου της Bashneft στην Rosneft, μια συναλλαγή που ήταν η μεγαλύτερη παραχώρηση ενεργητικού που πραγματοποιήθηκε φέτος από το ρωσικό κράτος για να ενισχύσει τον προϋπολογισμό του που είχε επιβαρυνθεί από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ bashneft Rosneft lucoil
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ