Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ - iefimerida.gr

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε η δίκη του 53χρονου, Τόμας Μέιρ, που κατηγορείται για την δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτή, Τζό Κοξ.

Η 41χρονη Τζο Κοξ, μητέρα δύο παιδιών, δολοφονήθηκε μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα του Ιουνίου που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ημέρα της δολοφονίας της η Τζο Κοξ κατευθυνόταν σε συνάντηση με ψηφοφόρους της όταν μαχαιρώθηκε και πυροβολήθηκε μέσα στο δρόμο στην πόλη του Μπρίστολ.

H βουλευτής ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και αγωνιζόταν για την εκστρατεία κατά του Brexit. Η δολοφονία της είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ και είχε ανασταλεί για αρκετές ημέρες η εκστρατεία για το δημοψήφισμα.

Κατηγορούμενος στη δίκη που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, είναι ο ηλικίας 53 ετών, Τόμας Μέιρ, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για τον θάνατο της πολιτικού αλλά και για κατοχή πυροβόλου όπλου και μαχαιριού στιλέτου, με το οποίο μαχαίρωσε την Τζο Κοξ.

Στο δικαστήριο παρευρέθηκε και η οικογένεια της Κοξ, σε μια δίκη που ο δικαστής χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική.

Ο κατηγορούμενος καθόταν σιωπηλός στο εδώλιο φορώντας ένα σκουρόχρωμο κοστούμι με μαύρη γραβάτα, ενώ είχε περιφρούρηση τριών αστυνομικών.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως στην πρώτη ακροαματική συνεδρίαση μετά τη σύλληψή του, ο 53χρονος κατηγορούμενος ανέφερε πως το όνομά του είναι «θάνατος στους προδότες, ελευθερία για τη Βρετανία». Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΞ βουλευτής δίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ