Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία αν επιτεθούν στον Ασαντ - iefimerida.gr

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία αν επιτεθούν στον Ασαντ

Φωτογραφία: AP/ Molly Riley
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στον Μπασάρ αλ Ασαντ, τότε θα καταλήξουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι σε περίπτωση που η χώρα του εξαπέλυε επίθεση εναντίον του προέδρου της Συρίας, τότε «θα καταλήγαμε να πολεμάμε με τη Ρωσία».

«Η θέση μου είναι πως (...) η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία (...). Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», τόνισε ακόμη στην ίδια συνέντευξη.

Ηδη από την προεκλογική του εκστρατεία ο Τραμπ είχε δηλώσει διαφορετική θέση από τη γραμμή που ακολουθούσε η Ουάσιγκτον έως τώρα στη Συρία, τονίζοντας ότι η απομάκρυνση του Ασαντ από την εξουσία δεν είναι η προτεραιότητα, αλλά η εξάλειψη του ISIS.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Μπασάρ Αλ Άσαντ Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ