Νέος αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχός μας στην περιοχή - iefimerida.gr

Νέος αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχός μας στην περιοχή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/John Locher
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις σχέσεις της με την Τουρκία θέλει να βελτιώσει η νέα αμερικανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ντογάν» και την εφημερίδα «Χουριέτ».

«Η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή. Θα επαναφέρουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία στο προγενέστερο καλό σημείο», δήλωσε ο Πενς λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση πως ο Τραμπ είναι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με την κυβέρνηση της Άγκυρας», πρόσθεσε.

Και δεν είναι ο μόνος απ' τους συνεργάτες του Τραμπ που επιθυμούν σύσφιξη των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Νέος αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχός μας στην περιοχή | iefimerida.gr 0

Ο απόστρατος αντιστράτηγος Μάικλ Φλιν ανεβαίνει με τον Ντόναλντ Τραμπ στη σκηνή προεκλογικής συγκέντρωσης στις 29 Σεπτεμβρίου.


Ο Μάικλ Φλιν, απόστρατος αντιστράτηγος, που είχε βοηθήσει τον Τραμπ να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους βετεράνους και το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας, επεσήμανε σε άρθρο του την παραμονή των εκλογών πως η Τουρκία πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ουάσινγκτον στην εξωτερική της πολιτική.

Υποστήριξε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα απέτυχε να κατανοήσει τη γεωπολιτική θέση της Άγκυρας και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι η πιο σημαντική σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Νέος αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχός μας στην περιοχή | iefimerida.gr 1

O Νιουτ Γκίνγκριτς, επικρατέστερος να αναλάβει τα ηνία του Στέητ Ντιπάρτμεντ


Αλλά και ο σκληροπυρηνικός Νιουτ Γκίνγκριτς, που προαλείφεται για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, έχει εκφράσει πολλές φορές τον θαυμασμό του για τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον «πατέρα των Τούρκων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ