Ο πυρηνοκίνητος κομμουνισμός μοιράζει... ψάρια στους βορειοκορεάτες! - iefimerida.gr

Ο πυρηνοκίνητος κομμουνισμός μοιράζει... ψάρια στους βορειοκορεάτες!

Ο πυρηνοκίνητος κομμουνισμός μοιράζει... ψάρια στους κατοίκους!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την προσπάθεια θεοποίησης του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, το κομμουνιστικό καθεστώς της Βορείου Κορέας προσπαθεί τώρα να καλοπιάσει τους κατοίκους μοιράζοντας τους φρέσκα ψάρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Κόμματος των Εργατών, την Ροντόνγκ Σινμούν, η διανομή των ψαριών είχε διαταχθεί... από τον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ, μία ημέρα πριν από το θάνατό του, το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα το δημοσίευμα τονίζει ότι τη διανομή επέβλεψε ο γιος και διάδοχός του, Κιμ Γιονγκ-Ουν.

«Έμποροι και πολίτες ξέσπασαν σε λυγμούς μέσα στα καταστήματα της πρωτεύουσας την Παρασκευή», σημειώνει η εφημερίδα η οποία δημοσιεύει και φωτογραφίες με νοικοκυρές να κλαίνε από χαρά μπροστά σε λεκάνες γεμάτες με ψάρια.

Έμποροι που μίλησαν στην εφημερίδα φέρονται να είπαν ότι αυτό το δώρο της οικογένειας Κιμ δείχνει «τη στοργική αφοσίωσή τους στο λαό» και ότι κανένα άλλο έθνος στον κόσμο δεν έχει τόσο καλούς και γενναιόδωρους ηγέτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θεωρούνται προνομιούχοι σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Στην Πιονγιάνγκ ζουν στελέχη του κόμματος και του στρατού, κρατικοί υπάλληλοι και άλλοι πολίτες επιλεγμένοι από το καθεστώς. Ο εφοδιασμός τους με τρόφιμα είναι συνήθως πιο τακτικός ενώ τους παρέχονται σπίτια και καλύτερη εκπαίδευση.(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ