Η στάση του κυρίαρχου αρσενικού -Η γλώσσα του σώματος στη συνάντηση Ομπάμα-Τραμπ [εικόνες] - iefimerida.gr

Η στάση του κυρίαρχου αρσενικού -Η γλώσσα του σώματος στη συνάντηση Ομπάμα-Τραμπ [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χθεσινή τους συνάντηση συγκέντρωσε πάνω της όλα τα βλέμματα του πλανήτη. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ που τάχθηκε ανοιχτά κατά του Ντόναλντ Τραμπ και ο εκκεντρικός μεγιστάνας, νεοεκλεγείς πια πρόεδρος στην πρώτη τους επαφή μετά το απροσδόκητο για πολλούς αποτέλεσμα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο και τα πρώτα σχόλια μετά την ολοκλήρωσή της έκαναν λόγο για μία απίστευτη παγωμάρα. Ποιο πραγματικά όμως ήταν το κλίμα; H Daily Mail απευθύνθηκε στην Πάτι Γουντ, ειδική στην ανάλυση της γλώσσας του σώματος, για να ερμηνεύσει τη στάση των δύο αντρών.

Η στάση του κυρίαρχου αρσενικού

Συγκεκριμένα αναφέρει για τον τρόπο που καθόντουσαν και τη στάση που είχαν χαμηλά στα πόδια τους ότι ήταν η στάση του «κυρίαρχου αρσενικού». Ωστόσο τονίζει ότι τα πόδια του Μπαράκ Ομπάμα είχαν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, στοιχείο που δείχνει δύναμη και αποδεικνύει ότι υποσυνείδητα περνούσε το μήνυμα ότι αυτός είναι ακόμα στην κορυφή.

Η στάση του κυρίαρχου αρσενικού -Η γλώσσα του σώματος στη συνάντηση Ομπάμα-Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η λεπτομέρεια στα χέρια του Τραμπ

Αυτό που τράβηξε την προσοχή της ειδικής στην ανάλυση της γλώσσας του σώματος ήταν ο τρόπος που είχε τοποθετήσει τα χέρια του ο Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι η θέση των χεριών του Τραμπ», λέει περιγράφοντάς την ως «καθοδική θέση προσευχής», κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για έναν νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

Η στάση του κυρίαρχου αρσενικού -Η γλώσσα του σώματος στη συνάντηση Ομπάμα-Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Η ανάγνωσή μου είναι ότι έχει μάθει κάτι το οποίο δεν γνώριζε προηγουμένως. Είναι μία διστακτική τοποθέτηση των χεριών», σημειώνει η Γουντ και συνεχίζει: «Ο Τραμπ κρατάει τα χέρια του ενώ ξεκινάει να μιλάει το οποίο είναι μία ένδειξη ότι χρειάζεται να παρηγορήσει τον εαυτό του».

Κουρασμένος ο Ομπάμα

Η άλλη λεπτομέρεια που τόνισε η Γουντ είναι το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκούραζε τα χέρια του τοποθετώντας τα πάνω στα πόδια του. «Αυτός δεν είναι ο τυπικός Ομπάμα κάτι που μου λέει ότι είναι κουρασμένος.

Η στάση του κυρίαρχου αρσενικού -Η γλώσσα του σώματος στη συνάντηση Ομπάμα-Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η ‘’νούμερο 1’’ προτεραιότητά μου είναι να προσπαθήσω να διευκολύνω τη μετάβαση (εξουσίας) που εξασφαλίζει ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι επιτυχημένος, και βρήκα ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον που επέδειξε να εργαστεί με την ομάδα μου γα πολλά από τα θέματα που αντιμετωπίζει αυτή η μεγάλη χώρα», επισήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος.

Παρόλα αυτά η ειδική στην ανάλυση της γλώσσας του σώματος δεν πιστεύει ότι ο Ομπάμα εντόπισε κάτι για να τον ενθαρρύνει. «Υπάρχει ένα κομμάτι που λέει ότι είναι ενθαρρυμένος», λέει η Γουντ και συνεχίζει εξηγώντας γιατί δεν πείστηκε. «Καθώς το λέει κλείνει τα μάτια του. Αυτό το αποκαλώ μπλοκάρισμα ματιού (eye block). Μου λέει ότι δεν νιώθει εντελώς ενθαρρυμένος», δηλώνει σημειώνοντας παράλληλα ότι ο απερχόμενος πρόεδρος όντως πιστεύει ότι πρέπει να εργαστεί μαζί του για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις.

Σοβαρός και ειλικρινής ο Τραμπ

Ένα άλλο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η Γουντ είναι ότι ο Τραμπ ήταν όντως σοβαρός και ειλικρινής στις δηλώσει που έκανε. «Ο Ομπάμα ήταν εξαιρετικά κουρασμένος, παραιτημένος και χωρίς ελπίδα, αλλά πολύ προεδρικός», λέει. Ο Τραμπ, ήταν σοβαρός και είχε ενδείξεις ότι έμαθε πληροφορίες που τον έκαναν να φοβηθεί», τονίζει.

Η στάση του κυρίαρχου αρσενικού -Η γλώσσα του σώματος στη συνάντηση Ομπάμα-Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ