Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων που προκάλεσαν πυρκαγιές στα Χανιά - iefimerida.gr

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων που προκάλεσαν πυρκαγιές στα Χανιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο σχηματισμό δικογραφίας εναντίον δύο πολιτών, με την κατηγορία της πρόκλησης πυρκαγιών σε δύο περιοχές των Χανίων, στις 8 και 9 Νοεμβρίου, προχώρησε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 8 Νοεμβρίου, στην περιοχή Φωτακάδο του Δήμου Πλατανιά, για την οποία, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ευθύνεται άνδρας 40 ετών, που κατηγορείται για εμπρησμό γεωργικής έκτασης, η οποία προήλθε από καύση κλαδιών.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 9 Νοεμβρίου, στην περιοχή Ροδωπού του Δήμου Πλατανιά, για την οποία ευθύνεται άνδρας 30 ετών, που κατηγορείται για εμπρησμό σε έκταση με χαμηλή φρυγανώδη βλάστηση, με σκοπό τη βελτίωση βοσκότοπου.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό με πρόθεση ή από αμέλεια, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για τους εμπρηστές, όπως διακοπή της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτόφωρη διαδικασία, ποινή φυλάκισης, χρηματική ποινή, κήρυξη καμένης περιοχής ως αναδασωτέας και απαγόρευση βόσκησης, καθώς και διοικητικά πρόστιμα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χανιά πυρκαγιά δικογραφία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ