Πρόκληση από τον Independent: Βάζει την Ελλάδα, λόγω Χρυσής Αυγής, στις χώρες που γιόρτασαν τη νίκη Τραμπ - iefimerida.gr

Πρόκληση από τον Independent: Βάζει την Ελλάδα, λόγω Χρυσής Αυγής, στις χώρες που γιόρτασαν τη νίκη Τραμπ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί τα αποτελέσματα για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ να προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ, πυροδοτώνοντας μάλιστα και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν ήταν όλοι τόσο δυστυχείς για την εκλογή Τραμπ.

Κάποιες χώρες γιόρτασαν τη νίκη Τραμπ αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Και για να είμαστε σαφείς στους μεσότιτλους γίνεται μεν αναφορά στην Ελλάδα διευκρινίζεται όμως ότι οι πανηγυρισμοί προέρχονταν από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, που έσπευσε να συγχαρεί το νέο πρόεδρο.

Κάνει δε ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση ότι «πρόκειται μια νίκη από τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην παγκοσμιοποίηση, πολεμούν την παράνομη μετανάστευση και είναι υπέρ των καθαρών εθνικών κρατών, υπέρ της αυτάρκειας στην εθνική οικονομία.»

Το δημοσίευμα παραθέτει τις αντιδράσεις το Βλαντίμιρ Πούτιν από τη Ρωσία, του Μπέντζμιν Νετανιάχου από το Ισραήλ, του προέδρου Ντουτέρτε από τις Φιλιππίνες, του Σίσι πό την Αίγυπτο, καθώς και δηλώσεων ατόμων που ανήκουν στο καθεστώς Ασαντ (ο οποίος παραμένει Πρόεδρος της Συρίας).

Όλοι όσοι προαναφέρθηκαν είναι ηγέτες των χωρών τους για αυτό προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στις χώρες που πανηγυρίζουν την εκλογή Τραμπ εντάσσει την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Ωστόσο, για τις δυο χώρες, επιλέγει να βάλει τις δηλώσεις δυο ακροδεξιών κομμάτων και όχι των εκλεγμένων κυβερνήσεων των κρατών. Πιο συγκεκριμένα στην αναφορά στην Ελλάδα, την οποία βάζει δεύτερη στην λίστα με τις 7 χώρες, αναφέρει μέρος από την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την εκλογή του Τραμπ.

Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος έσπευσε να στείλει τηλεγράφημα στον Ντόναλντ Τραμπ εκφράζοντας την ελπίδα να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Πρόκληση από τον Independent: Βάζει την Ελλάδα, λόγω Χρυσής Αυγής, στις χώρες που γιόρτασαν τη νίκη Τραμπ | iefimerida.gr 0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε τις προεκλογικές δηλώσεις του αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος μιλούσε για αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκφράζοντας τη λύπη του για την επιδείνωσή τους.

Ουγγαρία

Το ακροδεξιό κόμμα Jobbik στην Ουγγαρία βιάστηκαν επίσης να συγχαρούν τον Ντόναλντ Τραμπ. «Ανατρέποντας όλες τις δημοσκοπήσεις ο Τραμπ νίκησε στις προεδρικές εκλογές. Εμείς οι ούγγροι σεβόμαστε το δικαίωμα των ανθρώπων να διαμορφώνουν το δικό τους μέλλον» σημειώνουν μεταξύ άλλων στο τηλεγράφημά τους.

Ισραήλ

Πραγματικό φίλο του Ισραήλ αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ ο Μπεναζνμιν Νετανιάχου. «Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι πραγματικός φίλος του Κράτους του Ισραήλ και αδημονώ να εργαστώ μαζί του υπέρ της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ/

Φιλιππίνες, Αύγυπτος, Συρία

Το δημοσίευμα παραθέτει τις αντιδράσεις του προέδρου Ντουτέρτε από τις Φιλιππίνες, του Προέδρου Σίσι από την Αίγυπτο, καθώς και δηλώσεων ατόμων που ανήκουν στο καθεστώς Ασαντ (ο οποίος παραμένει Πρόεδρος της Συρίας).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χώρες Χρυσή Αυγή Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ