Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία -Eνας τραυματίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία -Eνας τραυματίας [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Παντελής Σαίτας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση με χειροβομβίδα, από την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία. Η χειροβομβίδα εξερράγη σε απόσταση 3-4 μέτρων από τη σκοπιά όπου βρισκόταν ο αστυφύλακας, ο οποίος δέχθηκε θραύσματα στο πόδι και διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία -Eνας τραυματίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία -Eνας τραυματίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μετά την επίθεση οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ένωσης ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμου, που μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι δράστες διέφυγαν με κατεύθυνση προς τα Εξάρχεια.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν στον τηλεοπτικό σταθμό ότι ήδη ελέγχθηκαν κάποιες από τις κάμερες ασφαλείας και δόθηκαν περιγραφές των δραστών και της μοτοσικλέτας, που αναζητούνται στις γύρω περιοχές.

Από την ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως δράστες κρύφτηκαν πίσω από διερχόμενο λεωφορείο για να μην γίνουν αντιληπτοί.

Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία -Eνας τραυματίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία -Eνας τραυματίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αμέσως μετά την επίθεση έκλεισε η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από την οδό Σέκερη μέχρι τη Λεωφόρο Αμαλίας, και η οδός Ακαδημίας από την οδό Κανάρη μέχρι τη Βασ. Σοφίας. Οι δρόμοι δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία στις 8:30 και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες.

Επιτόπου βρέθηκαν πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που συνέλεξαν στοιχεία, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Αμυντικού τύπου η χειροβομβίδα

Από τα θραύσματα που περισυνελέγησαν διαπιστώθηκε ότι η χειροβομβίδα είναι αμυντικού τύπου. Υπενθυμίζουμε ότι εξερράγη σε απόσταση περίπου 3 μέτρων από την αλεξίσφαιρη σκοπιά, όπου βρισκόταν ο 33χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στον μηρό, καθώς βγήκε για να δει τι συμβαίνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ