Χουλιαράκης: Είμαι ανήσυχος για την εκλογή του Τραμπ - iefimerida.gr

Χουλιαράκης: Είμαι ανήσυχος για την εκλογή του Τραμπ

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο κινδύνους, την αβεβαιότητα και την μείωση της ρευστότητας φοβάται ο Γιώργος Χουλιαράκης από την πολιτική αλλαγή που σηματοδοτεί η εκλογή Τραμπ στις Ηνωμένες.

Μιλώντας στην επιτροπή απολογισμού της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών έκρουσε τον κώδωνα το κινδύνου:

«Είμαι ανήσυχος από το αποτέλεσμα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι οι θέσεις του εκλεγμένου προέδρου είναι το λιγότερο ασαφείς και η αυξημένη αβεβαιότητα που προκύπτει κάνει κακό.

Αξίζει να δούμε την δημοσιονομική πολιτική. Η δέσμευσή του είναι την επόμενη 10ετία να δαπανήσει 1 τρις σε επενδύσεις υποδομής και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε σημαντική μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 35% σε 15% και της φορολογίας εισοδήματος από 38,9% σε 33% και της κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας με προφανές αποτέλεσμα στην επιδείνωση του ελλείμματος και του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ανατίμηση του ευρώ, που είναι κίνδυνος για μας. Στην προσπάθειά της η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια και αυτό σημαίνει απότομη μείωση ρευστότητας που είναι κίνδυνος για την παγκόσμια και την ελληνική οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γιατί η ΝΔ θα οδηγήσει σε 4ο μνημόνιο»

Ο Γιώργος Χουλιαράκης υποστήριξε ακόμα ότι η ΝΔ με την πολιτική της πρόταςη είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει σε νέο μνημόνιο, αφού προτείνει το ίδιο μείγμα με τον Τραμπ.

«Στη ΔΕΘ ο κ.Μητσοτάκης υποσχέθηκε μείωση έξι φορολογικών συντελεστών με συνολικό κόστος που ξεπερνά τα 4 δις ευρώ. Στην ελληνική περίπτωση η επιθετική και αλόγιστη μείωση, το μείγμα της πολιτικής Τραμπ δεν θα οδηγήσει μόνο σε εκτροχιασμό των δημοσίων οικονομικών και απώλεια αξιοπιστίας αλλά θα αυξήσει και τον κίνδυνο τέταρτου προγράμματος...ή για να τα αποφύγει όλα αυτά, σε λεηλασία του κοινωνικού κράτους» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός στην επιτροπή απολογισμού της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χουλιαρακης Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ