Απόδραση από τις αγγλικές φυλακές – Με στιλ που θυμίζει το Αλκατράζ - iefimerida.gr

Απόδραση από τις αγγλικές φυλακές – Με στιλ που θυμίζει το Αλκατράζ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Ιούνιο του 1962 σημειώθηκε η πιο ξακουστή απόδραση από φυλακές. Τρεις άντρες, οι οποίοι δεν βρέθηκαν ποτέ κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές του Αλκατράζ στην Καλιφόρνια και 17 χρόνια μετά έγιναν κινηματογραφική επιτυχία. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Αγγλία.

Ο Αντονι Γουίτλοκ και Μάθιου Μπέικερ απέδρασαν από τις φυλακές του Βόρειου Λονδίνου στο Pentonville, και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Ο τρόπος με τον οποίο κατέφεραν να βγουν εκτός φυλακής, θυμίζει έντονα την απόδραση του Αλκατράζ, μόνο που στο 2016, τα τεχνολογικά μέσα φαίνεται πως τους βοήθησαν περισσότερο.

Ενα drone, το οποίο στη συνέχεια εντοπίστηκε από τις κάμερες, πέταξε στο προαύλιο έναν κόφτη διαμαντιών, τον οποίο χρησιμοποίησαν οι δύο άντρες για να λυγίσουν τα κάγκελα.

Απόδραση από τις αγγλικές φυλακές – Με στιλ που θυμίζει το Αλκατράζ | iefimerida.gr 0

Είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν με μαξιλάρια και κουβέρτες «σώματα» σκεπασμένα από τα σεντόνια έτσι ώστε οι φύλακες όταν μπήκαν στα κελιά για τη βραδινή περιπολία να θεωρήσουν πως οι δύο άντρες κοιμόντουσαν.

Στη συνέχεια, περπάτησαν την περίμετρο των φυλακών χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, κατέβηκαν από τον 5ο όροφο με σεντόνια και έφυγαν πιθανότατα με αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε άνθρωπος που τους περίμενε έξω από τις φυλακές.

Οι φύλακες κατάλαβαν ότι έλειπαν από τα κελιά τους, 12 ώρες μετά, διάρκεια, η οποία κρίνεται σημαντική από την αστυνομία, η οποία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τα ίχνη τους.

Η απόδραση γεννά ερωτηματικά, αφού ο κόφτης διαμαντιών είναι δύσκολο να μην ακούστηκε μέσα στις φυλακές ενώ αυτό που έχει κάνει εντύπωση στις αρχές, είναι πως κατάφεραν να έχουν επικοινωνία με τους συνεργούς τους έξω από τις φυλακές ώστε να έχουν επαφή με το drone την κατάλληλη στιγμή.

Θυμίζει Αλκατράζ

Η απόδραση του 31χρονου και του 28χρονου παραπέμπει στο περίφημο Αλκατράζ. Τον Ιούνιο του 1962, τα αδέρφια Τζον και Κλάρενς Ανγκλιν καθώς και ο Φρανκ Μόρις κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία.

Απόδραση από τις αγγλικές φυλακές – Με στιλ που θυμίζει το Αλκατράζ | iefimerida.gr 1

Με κουτάλια κατάφεραν να σπάσουν τα σίδερα, είχαν δημιουργήσει ομοιώματα κάτω από τα σεντόνια στα οποία μάλιστα είχαν βάλει και μαλλιά και βούτηξαν στα παγωμένα νερά χωρίς να βρεθούν ποτέ.

Η υπόθεση έκλεισε το 1979 και την ίδια χρονιά, γυρίστηκε η ταινία με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ιστγουντ.

Απόδραση από τις αγγλικές φυλακές – Με στιλ που θυμίζει το Αλκατράζ | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες @ Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποδραση φυλακές Αλκατράζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ