Πέντε πράγματα για την Χίλαρι Κλίντον που πολλοί δεν ξέρουν -Εχει πάρει Grammy - iefimerida.gr

Πέντε πράγματα για την Χίλαρι Κλίντον που πολλοί δεν ξέρουν -Εχει πάρει Grammy

Φωτογραφία: AP/ Andrew Harnik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπήρξε Πρώτη Κυρία και υπουργός Εξωτερικών, πριν μπει στη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

Κι όμως, παρότι η Χίλαρι Κλίντον είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες, υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για εκείνη που πολλοί δεν γνωρίζουν. Οπως για παράδειγμα ότι έχει κερδίσει Grammy.

Η Vogue βρήκε πέντε πράγματα για την υποψήφια των Δημοκρατικών, που ίσως κάποιοι αγνοούν:

1. Σχεδόν απέρριψε τη θέση της υπουργού Εξωτερικών.

«Εμεινα έκπληκτη όταν ο πρόεδρος Ομπάμα μου ζήτησε να το σκεφτώ», έχει πει. «Αλλά όταν ένας φίλος μου με πήρε και με ρώτησε ''Πώς θα ένιωθες αν εσύ είχες εκλεγεί και του ζητούσες να το κάνει αυτό;'' μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Πώς λες όχι», είχε προσθέσει.

2. Ο γάμος της με τον Κλίντον έγινε στο σαλόνι του παλιού σπιτιού της στο Φάγιετβιλ

Οι προετοιμασίες είχαν κρατήσει μόλις μία εβδομάδα. «Φορούσα ένα βικτοριανό φόρεμα από δαντέλα και μουσελίνα που είχα βρει ψωνίζοντας με τη μητέρα μου την προηγούμενη νύχτα», έγραψε το 2014 στα απομνημονεύματά της.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1971 στη Νομική του Γέιλ. Εκείνος την κοιτούσε και εκείνη τον πλησίασε και του είπε «Αν πρόκειται να συνεχίσεις να με κοιτάζεις και εγώ να σε κοιτάζω, τουλάχιστον ας συστηθούμε τουλάχιστον. Είμαι η Χίλαρι Ρόνταμ».

3. Οταν φρόντισε άρρωστο δημοσιογράφο

Ο Τζόναθαν Βαν Μέτερ της Vogue έπαθε τροφική δηλητηρίασε, σε ένα ταξίδι με την τότε υπουργό Εξωτερικών στη Λιβερία. Ο δημοσιογράφος αποσύρθηκε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, όπου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. «Η υπουργός θα ήθελε να σας φέρουμε φάρμακο», του είπαν. Η Κλίντον του έστειλε γιατρό, μαζί με έναν συνεργάτη της, όπως και αναψυκτικό με αρκετές φέτες λευκό ψωμί.

4. Εχει κερδίσει Grammy

Το 1996, όταν ήταν Πρώτη Κυρία, εξέδωσε το βιβλίο της «It Takes a Village: And Other Lessons Children Teach Us». Οταν αυτό βρέθηκε στις λίστες των best seller των New York Times για 18 συνεχόμενες εβδομάδες, ο εκδότης ηχογράφησε το βιβλίο με την Κλίντον και χάρη σε αυτό κέρδισε το 1997 Grammy στην κατηγορία «Καλύτερη Απαγγελία Λόγου ή μη μουσικό Album».

«Δεν ήξερα καν ότι μπορούν να κερδίσουν Grammy άνθρωποι που δεν μπορούν να τραγουδήσουν ούτε νότα», είχε πει τότε εκείνη αστειευόμενη. Μάλιστα, σύμφωνα με την Vogue, τρεις Αμερικανοί πρόεδροι έχουν επίσης κερδίσει βραβείο στα Grammy: ο Τζίμι Κάρτερ, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον, δύο φορές.

5. Ως έφηβη ήθελε να γίνει η πρώτη γυναίκα στο διάστημα

«Οταν ήμουν περίπου 13 ετών, έγραψα στη NASA και ζήτησα να μου πουν τι πρέπει να κάνω για να γίνω αστροναύτης», είχε πει κάποτε. «Μου απάντησαν ότι δεν θα υπάρξουν γυναίκες αστροναύτες και απογοητεύτηκα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίλαρι Κλίντον grammy
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ