Σπάνε κάθε ρεκόρ οι καταγγελίες για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων - iefimerida.gr

Σπάνε κάθε ρεκόρ οι καταγγελίες για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων

Σπάνε κάθε ρεκόρ οι καταγγελίες για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχει δεχτεί φέτος καταγγελίες για 2100 επιχειρήσεις που δεν έχουν καταβάλει στους εργαζόμενούς τους το δώρο Χριστουγέννων, αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών.

Οι καταγγελίες αφού έχουν ήδη ελεγχθεί προχωρούν πλέον στη διαδικασία κατάθεσης μηνυτήριων αναφορών. Ο νόμος προβλέπει πως ο εργοδότης που δεν καταβάλει έγκαιρα το δώρο Χριστουγέννων τιμωρείται με μέχρι και έξι μήνες φυλάκιση και με επιβολή χρηματικής ποινής το ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% των οφειλών αλλά ούτε και να είναι μικρότερη του 25% του ποσού που οφείλει ο εργοδότης στους εργαζόμενους. Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις η εκδίκαση των υποθέσεων μη καταβολής δώρου γίνεται με τη διαδικασία του αυτόφωρου ύστερα από σχετική εντολή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ